U Cluj CFR Cluj Superliga Superliga

VIDEO „U” și CFR, mesaj la unison înaintea întâlnirii directe! Ce le-au transmis suporterilor

CFR Cluj și „U” Cluj se întâlnesc, luni, de la ora 20:30, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, în ultimul meci din sezonul regulat al Superligii.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 13 Martie 2023, 11:23
Data actualizarii: Luni 13 Martie 2023, 11:36

Ovidiu Sabău și Dan Petrescu, mesaj comun înaintea duelul direct prin care îi îndeamnă pe suporteri la calm. 

„Ioan-Ovidiu Sabău: Luni este derby-ul Clujului

Dan Petrescu: Cel mai vechi derby din țară

Ioan-Ovidiu Sabău: Un meci special pentru orașul nostru

Dan Petrescu: Clujeni, indiferent de echipa pe care o susțineți

Ioan-Ovidiu Sabău: Haideți să ne bucurăm de un derby de poveste

Dan Petrescu: Cel mai bun să câștige”.

CFR - „U”! Rivalitate din 1947

Primul meci dintre CFR Cluj și Universitatea Cluj în Superliga României este considerat cel de pe 7 decembrie 1947, Ferar - U 1-3. În iarna lui sezonul 1947-1948, Ferar a fuzionat cu divizionara secundă CFR Cluj, astfel, în retur, avem parte pe deplin de întâiul duel la cel mai înalt nivel, U - CFR Ferar 2-4. Antrenori erau Nicolae Munteanu (U), respectiv Elemer Hirsch (CFR).

În sezonul următor, 1948-1949, cele două echipe au luat împreună drumul ligii secunde, la fel cum aveau să o facă şi la finalul stagiunii 1975-1976.

25 octombrie 1970, CFR - U Cluj 2-1:  pentru „studenţi" a marcat Mihai Adam, cel care a intrat în istoria fotbalului românesc drept singurul jucător care a câştigat titlul de golgheter cu două echipe din acelaşi oraş (de două ori cu U, un titlu de golgheter cu CFR). În total, acesta a marcat cinci goluri în derby-ul Clujului, patru dintre ele în tricoul CFR-ului.

3 mai 1972, U - CFR 1-0: gol Ion Munteanu. După acest succes, „Şepcile Roşii" au aşteptat 42 de ani până când au bifat o nouă victorie pe prima scenă în faţa „vişiniilor" (24 martie 2014, CFR - U Cluj 1-2, goluri Ogbu / Lemnaru, Ciupe). În tot acest timp, cele două s-au mai întâlnit la cel mai înalt nivel de 17 ori, opt ale succese CFR şi nouă remize.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!