EXCLUSIV „Tu, acest club FC FCSB, nu știu de ce vrei să vii în casa unor oameni care nu te doresc!” Reacție dură a lui Victor Pițurcă 

Victor Piturca FCSB Stadion Steaua Superliga Victor Pițurcă
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 13 Iulie 2023, 09:33
Data actualizarii: Joi 13 Iulie 2023, 09:39

FCSB va reveni în Ghencea după decizia Ministerului Apărării Naționale de a aproba cererea vicecampioanei României. 

Meciul dintre FCSB și Dinamo din a doua etapă a Superligii României se va disputa pe stadionul Steaua, după ce solicitarea vicecampioanei României a fost aprobată de către Ministerul Apărării Naționale. Decizia a stârnit multe reacții, în special din tabăra susținătorilor CSA Steaua

Victor Pițurcă, reacție dură după ce s-a aflat că FCSB revine în Ghencea 

Victor Pițurcă este una dintre vocile care și-a arătat sprijinul pentru CSA Steaua de-a lungul ultimilor ani. Fostul selecționer a vorbit despre decizia ca FCSB să joace în Ghencea duelul cu Dinamo, punctând că nu înțelege de ce s-ar „forța” un astfel de lucru. Totodată, Pițurcă a precizat că nu crede că Gigi Becali este cel care și-a dorit să joace pe stadionul Steaua. 

„Cum se întâmplă în România de obicei. Eu știu că este o lege, dacă există litigiu, nu ai voie să joci pe stadionul uneia dintre societățile cu care ești în litigiu. Sunt de acord ca orice club care își dorește să joace pe un alt stadion al unei alte echipe să se înțeleagă, să facă un contract în sensul ăsta și să se poată juca, însă când tu, acest club FC FCSB, ești în instanță de ani de zile cu clubul Steaua, nu știu de ce vrei să vii în casa unor oameni care nu te doresc, nu știu ce vrei să demonstrezi. 

Nu cred eu că George Becali își dorește el neapărat să joace pe acest stadion. Eu cred că lui i se spune să facă lucrul ăsta și el încearcă să îl facă. Acest lucru înseamnă dezbinare, război, certuri, o atmosferă foarte ostilă când vii pe stadionul Steaua. Stadionul Steaua a fost al Ministerului Apărării Naționale și așa ar trebui să rămână tot timpul. 

Eu așa cred. Am jucat pentru această echipă, tot timpul, de când a fost înființată este echipa armatei, nu înțeleg de ce atâta răutate din partea unora că există această echipă în continuare. Nu văd lucru bun ce se întâmplă acum, s-a luat hotărâre politică, eu cred că Ministerul Apărării Naționale a fost obligat să accepte acest lucru, iar mai departe a obligat clubul Steaua ca FCSB să joace pe stadion”, a declarat Victor Pițurcă pentru www.sport.ro și PRO TV. 

Reacția lui Gabi Balint după ce FCSB a fost acceptată în Ghencea

Gabi Balint, fostul mare atacant al Stelei și un actual susținător al clubului din eșalonul secund, spune că părțile implicate ar fi trebuit să țină cont de "problema morală" și să nu o accepte pe FCSB în Ghencea. Balint face referire la numeroasele litigii dintre cele două cluburi.

Totuși, Balint s-a arătat resemnat și i-a sfătuit pe fanii de la FCSB și Dinamo să nu producă pagube în Ghencea.

"Când vine ordin de sus, nu ai ce să faci. Eu ți-am spus că se va juca până la urmă. Intervenția premierului a contat foarte mult. Nu știu, eu nu sunt judecător sau procuror.

Eu rămân la aceeași părere. Trebuia mult mai delicat analizată această problemă. Există un ministru al Apărării care nu are treabă cu fotbalulul, el aplică legea, i s-a dat un ordin. Eu bănuiesc că aplică legea, pentru că, până la urmă, e legal. Eu credeam că două echipe aflate în conflict nu pot să facă afaceri împreună, dar probabil că legea permite lucrul ăsta. Nu știu, nu mă pronunț.

Eu cred că e mai mult o problemă morală. Trebuia să se țină cont de lucrurile astea. Se putea evita lucrul ăsta. Acum, faptul e consumat. Să aibă grijă de stadion, pentru că e făcut din bani publici. Asta transmit suporterilor celor două echipe: să nu rupă scaune, să nu arunce cu artificii, să nu dea foc. Altfel, nu vor mai fi primiți acolo. Să fie cuminți și să se gândească că s-au dus în templul fotbalului românesc", a spus Gabi Balint, la Digisport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!