VIDEO EXCLUSIV „Și noi, acționarii, am fost foarte surprinși câți bani se pierd!” Omul cu banii de la CFR Cluj lămurește datoriile uriașe ale clubului 

Invitat telefonic la Ora Exactă în Sport, la Pro Arena, Ștefan Gadola a vorbit despre problemele financiare ale CFR-ului. 
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 08 Aprilie 2022, 12:47
Data actualizarii: Vineri 08 Aprilie 2022, 12:54

CFR Cluj a șocat ieri, 6 aprilie, când a publicat situația financiară a clubului. Pe 31 decembrie 2021, campioana României avea datorii în valoare de 129.856.351 de lei, adică 26.275.000 de euro. 

Însă, Ștefan Gadola, acționar la CFR, a precizat că aceste împrumuturi sunt către Neluțu Varga, principalul investitor al clubului din Gruia și că nu este o situație tragică. Totodată, acesta a dezvăluit că acest capital a fost pompat în echipa de fotbal pentru a obține performanțe, banii urmând a fi recuperați din participarea în competițiile europene. 

Ștefan Gadola: „E curios că apare tocmai acum această problemă”

„Nu este o noutate, nu știu de ce acum apar aceste lucuri, când noi le știm de foarte multă vreme. Aceste împrumuturi sunt de foarte mult timp. Cum a spus și Cristi Balaj, nu este o situația catastrofală. Există aceste împrumuturi date de Neluțu Varga, în rest este liniște. Nu îmi fac nicio problemă. Dânsul a dat aceste împrumuturi pe o perioadă mai lungă. Mai investește, asigură de multe ori plata salariilor, pentru a merge tot înainte. E curios că apare tocmai acum această problemă. 

Aceste împrumuturi au fost făcute pentru ca clbul să meargă mai departe și să facă performanță. Dorința noastră este să facem performanță. Este cert că vrem să luăm campionatul, fiindcă dorim să ne calificăm în Champions League pentru că acolo vin bani mai mulți”, a declarat Ștefan Gadola la Ora Exactă în Sport, la Pro Arena. 

Ce declara președintele Balaj în luna martie a acestui an 

„Situația financiară este mult îmbunătățită față de ceea ce a fost în trecut, lucrăm la acea optimizare. Nu putem să nee debarasăm atât de repede de balastul care a existat. 

Încercați să vă aduceți aminte că, atunci când am fost întrebat despre o posibilă intrare în insolvență, vă spuneam că este exclus. Ultima perioadă demonstrează, acum vorbim deja de fapte concrete. 

Prin plățile care s-au făcut în ultima perioadă demonstrăm că dorim să rezolvăm această situație financiară. Vrem să facem o echipă competitivă nu doar pentru campionatul românesc, ci și pentru cupele europene”, a spus luna trecută Cristian Balaj, la Ora Exactă în Sport la Pro Arena. 

Modifică setările cookies