Liga 1

Zinedine Zidane, back in business! Președintele Federației anunță echipa la care poate antrena francezul din vară

Zinedine Zidane este liber de contract de aproape un an, după despărțirea de Real Madrid.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 07 Mai 2022, 20:58
Data actualizarii: Sambata 07 Mai 2022, 20:58

Presa internațională a scris în ultimele luni că printre posibilele destinații ale antrenorului care a cucerit de trei ori Liga Campionilor cu Real Madrid se numără PSG, Manchester United sau echipa națională a Franței.

Zinedine Zidane ar putea antrena la PSG

În ciuda informațiile apărute, Zidane a decis să își ia un an sabatic, iar din sezonul următor este așteptat să revină pe banca tehnică. Presa franceză a scris că fostul mijlocaș ar aștepta finalul anului pentru a-l înlocui pe Didier Deschamps la echipa națională, însă președintele Federației, Noel Le Graet, spune că, în prezent, nu este luată în calcul această variantă.

Mai mult, Noel Le Graet declară că este posibil ca Zinedine Zidane să devină noul antrenor al lui PSG, situație în care nu ar mai fi disponibil pentru postul de selecționer. Varianta avansată de președintele Federației Franceze de Fotbal pare plauzibilă, având în vedere că sunt șanse mari ca Mauricio Pochettino să plece de pe Parc des Princes în această vară, în urma unui sezon modest.

"Am hotărât de comun acord cu Didier Deschamps să nu prelungim contractul până la Cupa Mondială. Nu e supărat pe mine, avem o relație foarte bună, nu cred că va spune ceva rău despre mine. Vom vedea la finalul Cupei Mondiale dacă va dori să prelungească.

Zidane a arătat la Madrid că are calități pe care abia ni le-am fi imaginat. Francezii îl văd drept un succesor al lui Deschamps, dar nu e obiectivul meu. Vom vedea. Dacă ne despărțim de Didier, sigur va fi una dintre variante.

Vă așteptați să vă spun acum că Zidane îl va înlocui pe Deschamps? Vom vedea. Poate că Zidane o va prelua pe PSG, iar pentru a ajunge la echipa națională trebuie să nu ai echipă. La momentul actual încercăm să-i oferim cele mai bune condiții lui Didier pentru a câștiga Cupa Mondială", a spus Noel Le Graet, într-un interviu pentru L'Equipe, citat de As.

Zidane, 11 trofee cu Real Madrid

Zinedien Zidane a antrenat până acum doar la Real Madrid, în două perioade diferite, ianuarie 2016 - mai 2018 și martie 2019 - iunie 2021. Francezul a cucerit 11 trofee, inclusiv trei Ligi ale Campionilor și două titluri în La Liga.

Didier Deschamps ocupă postul de selecționer al Franței încă din 2012. Contractul său se încheie în decembrie, după Cupa Mondială din Qatar.

Franța a fost repartizată în grupa D la Cupa Mondială, alături de Danemarca, Tunisia și una dintre Peru, Australia sau Emiratele Arabe Unite.

Modifică setările cookies