Vivi Răchită a răbufnit după Univ. Craiova - ”U” Cluj: ”Cine l-a pus pe el să bată? Mi s-a părut bizară și reacția lui Sabău”

Univ. Craiova - ”U” Cluj Vivi Rachita Superliga Vivi Răchită
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Mai 2024, 18:05
Data actualizarii: Luni 27 Mai 2024, 18:04

Universitatea Craiova va merge în Europa după ce duminică seară a trecut la loviturile de departajare de ”U” Cluj (1-1, 5-4 d.l.d.).

Oltenii au primit în weekend vizita ardelenilor pe stadionul ”Ion Oblemenco”. Cu peste 15 mii de spectatori în tribune, Universitatea Craiova a reușit în cele din urmă să obțină accederea în tururile preliminare din Conference League.

Vivi Răchită a răbufnit după Univ. Craiova - ”U” Cluj: ”Cine l-a pus pe el să bată? Mi s-a părut bizară și reacția lui Sabău”

Valeriu Răchită, fost internațional român, a avut o reacție dură după ce s-a desfășurat barajul pentru un loc în Europa. Vivi Răchită a evidențiat că nu înțelege motivul pentru care Filip Ilie a fost desemnat al șaselea executant pentru ”U” Cluj și a susținut că niciun portar nu ar fi scos lovitura de penalty executată de Dan Nistor în prelungirile partidei.

”Până și comentatorii TV știau că Nistor bate în stânga portarului. Primul penalty, din minutul 120+9, care era cu o încărcătură mai mare, l-a bătut perfect, cred că niciun portar din lume nu-l scotea…

Dar mi s-a părut bizară reacția lui Neluțu Sabău, care stătea singur pe bancă, fără să fie lângă echipă. Eu am fost și antrenor și jucător, normal se face lista primilor 5 care xecută. Ei, după primii cinci, cine l-a desemnat pe Ilie, un copil de 20 de ani, să execute? Cred că ei între ei, pentru că antrenorul era pe bancă.

Toată lumea spune că la penalty-uri e loterie. Nu e nicio loterie, că am bătut și noi. Trebuie să stai foarte bine psihic, să ai sânge în tine și să lovești mingea perfect. Când l-am văzut pe cel mic că se duce… Uite de la Craiova cine a bătut al șaselea, fundașul central Zajkov, cu experiență”, a spus Vivi Răchită, potrivit Fanatik.

Meciul de pe "Ion Oblemenco" a avut o doză uriașă de dramatism. Universitatea Craiova a deschis scorul în minutul 120 prin Lyes Houri, din penalty, oltenii au avut două minute mai târziu un gol anulat pentru ofsaid, iar U Cluj a egalat în minutul 120+10 după o intervenție din camera VAR și un penalty transformat de Dan Nistor.

La loviturile de departajare, U Cluj a început mai bine, a profitat de ratarea lui Raul Silva, însă Universitatea Craiova s-a impus după ce Dan Nistor și Filip Ilie nu au transformat.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!