Veste URIASA pentru Becali: poate primi acceptul pentru a pleca din tara! Cum a aparut azi patronul Stelei la Tribunal in Constanta!

Autor: Sport.ro
Luni 20 Ianuarie 2014, 11:15

Patronul Stelei are probleme de sanatate iar judecatorii vor decide daca il vor lasa sa mearga la tratament chiar si in afara tarii!

Gigi Becali va fi supus unei expertize medico-legale, care va fi facuta de Serviciul de Medicina Legala, au dispus, luni dimineata, magistratii Tribunalului Constanta, care au luat in discutie cererea de intrerupere a pedepsei depusa de avocatul omului de afaceri, urmatorul termen fiind 29 ianuarie.

Procesul de la Tribunalul Constanta a inceput in jurul orei 9.00, Gigi Becali purtand un guler cervical si spunand ca nu i s-a permis sa poarte acest guler la Penitenciarul Jilava, fapt care i-a agravat afectiunea.

Gigi Becali a solicitat magistratilor intreruperea pedepsei din motive medicale, sustinand ca are nevoie de o operatie la coloana cervicala.

"Eu cer intreruperea pedepsei pentru o afectiune care nu poate fi tratata in regim penitenciar. M-am hotarat sa fac operatia. Am dureri mari, nu pot dormi noaptea. Vreau sa fac aceasta operatie in strainatate, nu in Romania", a spus Becali in fata instantei.

El a precizat ca sufera de aceasta afectiune de aproximativ 20-25 de ani, iar in tot acest timp a incercat sa o trateze cu diverse remedii, inclusiv naturiste - venin de albine -, dar tratamentele efectuate nu au avut rezultate.

Becali a mai afirmat ca a mers si la o clinica specializata din Germania, iar medicii i-au spus ca daca nu se opereaza exista riscul ca intr-o zi sa nu se mai poata misca.

De asemenea, el a sustinut ca, in urma cu mai multi ani, a fost consultat si de un medic din SUA, care i-a recomandat tot o interventie chirurgicala, spunandu-i ca cel mai indicat este efectuarea acesteia in SUA.

Gigi Becali a sustinut ca a amanat interventia, pentru ca este dificila si pentru ca i s-a spus ca medicina evolueaza si pot aparea noi tehnici de tratament.

Becali s-a aratat nemultumit de faptul ca deocamdata nu i s-a permis sa iasa din penitenciar, desi legea ii permite sa aiba 30 de zile libere la un an de executare a pedepsei, el efectuand pana acum aproape noua luni de detentie.

"ANP functioneaza ca o secta militara, pe care nu o intereseaza legile statului. Trebuia sa am pana acum 20 de zile de iesire din penitenciar si mi-au spus ca nu reprezinta un stimulent", a spus Becali.

Ulterior, judecatoarea de la Tribunalul Constanta a dispus efectuarea unei expertize medico-legale, care va fi facuta de Serviciul de Medicina Legala, aceasta urmand sa stabileasca daca Becali sufera de o boala grava, daca aceasta afectiunea poate sau nu sa fie tratata in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor sau in reteaua medicala a Ministerului Sanatatii si daca boala face imposibila executarea pedepsei.

Instanta a stabilit urmatorul termen pentru 29 ianuarie, cand se va stabili daca Becali va fi eliberat sau nu din inchisoare pentru tratament medical.

La iesirea din sediul Tribunalului Constanta, avocatul lui Becali, Bogdan Vlad, a spus ca este nemultumit de modul in care este tratat clientul sau.

"Ati vazut cum l-au adus in sala? La regim deschis diferenta consta in gradul de libertate si de miscare, in regim deschis te poti deplasa in afara penitenciarului fara paza", a spus Bogdan Vlad. 

Sursa: Mediafax

FOTO: rtv.net

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Expert: Masca va face parte din viața noastră probabil până în 2023. Covid-19 va deveni ca virusul gripal
BRAT

Modifică setările cookies