"Va fi cel mai urat campionat din ultimii ani in Romania!" Dezastrul anuntat de Steaua, dupa ultimele schimbari radicale

"Va fi cel mai urat campionat din ultimii ani in Romania!" Dezastrul anuntat de Steaua, dupa ultimele schimbari radicale

Stelistii anunta ca viitorul sezon de Liga I va fi cel mai urat din ultimii ani. 6 echipe vor retrograda la finalul campionatului.

"Eu vad anul viitor probabil cel mai urat campionat din ultimii ani. Multe cluburi in insolventa, multe echipe slabe, cred ca vor mai fi doua, trei echipe care vor incerca sa mai investeasca ceva in jucatori. Ma bucur sau astept cu nerabdare sa se termine campionatul viitor si astept sa vedem ce se intampla cu acel play-off si play-out.", a declarat Duckadam la Sport.ro

Licentierea si sistemul competitional sunt cele doua puncte fierbinti din fotbalul romanesc in 2014. Liga si Federatia si-au schimbat liderii, iar noii conducatori au venit cu idei noi.

Noul sistem de licentiere propus de Burleanu

Razvan Burleanu anunta ca in scurt timp va aparea un nou sistem de licentiere in Romania, in care cluburile nu vor mai fi retrogradate pe baza de regulament sportiv, ci vor fi depunctate sau vor avea interdictie la transferuri.

Nu se va mai lasa cu retrogradare asa cum este in momentul de fata - Razvan Burleanu

"Noi in momentul de fata am preluat un sistem de licentiere, il mostenim, si trebuie sa-l ducem pana la finalul acestei editii de campionat. Din editia 2014/2015, vom avea un nou sistem de licentiere pentru cluburi, atat pentru cele de Liga I cat si cele care promoveaza din liga secunda. Nu se va mai lasa cu retrogradare asa cum este in momentul de fata, ci cu o depunctare, cu penalitati financiare, cu blocarea transferurilor pentru anumite perioade de timp. Altfel spus este un model care m-a surprins ca nu a fost implementat in Romania, mai ales ca in discutiile pe care le-am avut la nivel de UEFA am primit aceasta incurajare, nu ca am venit cu aceasta dorinta din partea cluburilor din Romania si s-a bucurat de mare trecere aceasta propunere", a declarat astazi Razvan Burleanu.

Noul format al Ligii I

Membrii Adunarii Generale a LPF au votat marti introducerea unui nou sistem competitional in Liga I, cu 14 echipe si sistem play-off, play-out. Ultima data cand Liga I a avut mai putin de 18 echipe, Steaua si Rapid au jucat sfertul UEFAntastic din 2006. 16 echipe jucau atunci in Liga I.

Steaua, Dinamo, Astra si Petrolul vor sa isi vanda singure drepturile TV pentru meciurile de pe teren propriu

"Am votat sa avem un campionat cu 14 echipe, sistem play-off, play-out. Va fi mai interesant pentru ca sunt tot 36 de partide si rezulta tot aceiasi bani si fiind mai putine echipe va fi o resursa financiara in plus din drepturile TV. 14 echipe inseamna o concentrare de valori si repetarea unor jocuri atractive, cum e Dinamo - Steaua sau Astra - Petrolul. Cu aceasta propunere a fost toata lumea de acord", a spus presedintele clubului Dinamo, Constantin Anghelache.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Teroare în Atena. Mai multe case au ars, două suburbii au fost evacuate. Valul de căldură a atins cote maxime
BRAT
Modifică setările cookies