Liga 1

Universitatea Craiova cere 3 schimbări majore în Liga 1! Discuție directă cu Răzvan Burleanu

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, a anunțat că reprezentații clubului au avut o întâlnire cu Răzvan Burleanu, în care i-au solicitat președintelui FRF mai multe schimbări de regulament.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 16 Martie 2022, 18:13
Data actualizarii: Miercuri 16 Martie 2022, 18:15

Aflat în campanie electorală pentru un nou mandat la șefia FRF, Burleanu a vizitat ambele cluburi din Craiova, iar clubul patronat de Mihai Rotaru a solicitat trei modificări importante.

Universitatea Craiova cere 3 schimbări majore în Liga 1

Universitatea Craiova își dorește să se renunțe la barajul pentru ultimul loc care duce în Conference League, disputat între ocupantele locurilor 3/4 și 7/8, permiterea vânzării băuturilor slab alcoolizate în incinta stadionului, dar și anumite spectacole pirotehnice organizate de firme acreditate.

"(n.r - Răzvan Burleanu) A avut o întâlnire cu colegii mei, cu domnul Cârțu, cu Marian Copilu, Costeșin, cu colegii de la marketing. Noi am ridicat câteva probleme, acum să vedem în ce măsură se pot rezolva. Primul lucru ar fi că mi se pare cel puțin deplasat acest baraj pentru cupele europene între locurile 3-4 și echipa câștigătoare a barajului dintre echipele de pe pozițiile 7-8. Sunt foarte multe argumente. Argumentul lor e că au dat un interes play-out-ului. Da, fără discuție, dar sunt foarte multe sacrificii, foarte multe pierderi. Cred că trebuie să căutăm alte formule.

A doua problemă ar fi modificarea Legii 4, cunoscută ca Legea lui Mitică. Noi susținem că ar trebui să fie permisă vânzarea băuturilor slab alcoolizate pe stadion, cum ar fi berea, la 2,5%. În plus, cred că ar putea să trezească și interesul televizunilor în ceea ce privește spectacole pirotehnice organizte, făcute de firme acreditate. Ca să evităm aruncatul cu torțe în teren, cu petarde și așa mai departe.

Când ai un show pirotehnic, făcut cu o firmă specializată, care e clar că depășește o organizare underground, nu mai ai interes să arunci cu două petarde pentru că nu se mai vede", a spus Mihai Rotaru, la Digisport.

Universitatea Craiova va disputa barajul pentru Conference League contra echipei de pe locul 7 sau 8 în cazul în care nu va câștiga Cupa României și va termina play-off-ul pe poziția a treia.

Modifică setările cookies