Unde va fi folosit Deian Sorescu la FCSB? "Este la bătaie cu cei doi"

Deian Sorescu FCSB Iulian Miu rakow Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 14 Ianuarie 2023, 10:10
Data actualizarii: Sambata 14 Ianuarie 2023, 10:09

Deian Sorescu (25 de ani) a semnat cu FCSB și urmează să fie prezentat oficial la vicecampioana României.

Sorescu va fi împrumutat pentru jumătate de sezon de formația poloneză Rakow, iar bucureștenii au opțiunea de a-l transfera definitiv la finalul stagiunii.

Unde va fi folosit Deian Sorescu la FCSB?

O întrebare tot mai întâlnită după ce transferul lui Sorescu s-a rezolvat este referitoare la poziția în care va fi folosit la FCSB. Internaționalul român a evoluat în cele mai multe cazuri ca mijlocaș dreapta la Rakow, o poziție în care vicecampioana României îl are deja pe Andrei Cordea, unul dintre cei mai apreciați jucători din lot.

Iulian Miu (46 de ani), fostul fundaș al Stelei, se așteaptă ca Sorescu să fie folosit pe postul de fundaș dreapta, unde ar urma să îi aibă concurenți pe Valentin Crețu (34 de ani) și Alexandru Pantea (19 ani).

"Era un jucător interesant. E bine ca acești jucători sa fie văzuţi. Îl ai pe Creţu şi pe Pantea acolo. E bine să joace de la mijloc în sus, poate. La Dinamo atunci nu prea erau jucători importanţi, acopereau un gol când juca fundaş dreapta. 

Este la bătaie cu cei doi, Creţu şi Pantea. Pantea are avantajul că clubul crede în el", a spus Iulian Miu, la Orange Sport.

Ioan Becali: "Sorescu poate să joace orice"

Ioan Becali nu a dorit să comenteze sumele apărute în presă (150.000 de euro pentru împrumut și un milion de euro pentru transferul definitiv), însă a confirmat că Sorescu a semnat și sunt șanse mari ca transferul său la FCSB să devină definitiv la finalul sezonului, în cazul în care va avea evoluții apreciate.

"Jucătorul a semnat, nu e nicio problemă. Îi dorim să aibă succes și cu asta basta. A semnat împrumutat 6 luni, cu opțiune de 3 ani. Steaua (n.r - FCSB) o va face la sfârșitul lunii mai, la sfârșitul sezonului, dacă va fi mulțumită. Nu știu dacă a plătit ceva sau nu a plătit (n.r - pentru împrumut), dar cea mai importantă chestie cred că va fi în vară.

Dacă ajung pe locul 2, merg în cupele europene, se bat pentru titlu sau dacă are evoluții extraordinare, nu e nicio problemă.

Are mult mai multe variante la Steaua (n.r - FCSB). Și pe dreapta, și pe stânga, mijlocaș, atacant, orice. A făcut o achiziție bună.

A avut niște probleme cu antrenorul (n.r - la Rakow), începuse să îl bage fundaș și așa mai departe. Asta e. Până la urmă e bine că s-a întâmplat ce s-a întâmplat. A avut o discuție cu antrenorul, care e orgolios și asta e.

Era mai veche discuția din partea Stelei (n.r - FCSB). Clubul respectă mult ce zice antrenorul și probabil a contat mult părerea lui.

Nu cred că vor fi probleme cu suporterii. Nu e nicio problemă", a spus Ioan Becali.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!