Un fotbalist din Superliga României a ratat transferul în Premier League!

Philip Otele CFR Cluj Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Iunie 2024, 16:18
Data actualizarii: Joi 27 Iunie 2024, 16:22

Prima ligă din România putea consemna o mutare spectaculoasă, trecerea unui jucător în cel mai important campionat din lume, în aceste zile în care EURO 2024 este în plină desfășurare.

De luni bune se discuta despre posibilitatea ca echipa CFR Cluj să îl cedeze pe Philip Otele la Brighton, iar negocierile au fost confirmate chiar de patronul clubului din Ardeal, Neluțu Varga. Iată ce spunea omul de afaceri în luna martie:

”Într-adevăr, Brighton este interesată de Otele! Au fost niște prime contacte, mai ales că la Brighton este un fost jucător apropiat de CFR Cluj. Este vorba despre actualul antrenor, De Zerbi. El cunoaște foarte bine Clujul, cunoaște foarte bine CFR.

  • Philip Otele este om de bază la CFR Cluj

Nu am intrat în amănunte. N-aș putea să spun că sunt tratative în momentul de față. Suntem în plin campionat și ei, și noi. Ne luptăm în continuare pentru obiective și nu am aprofundat lucrurile, dar există deja prime contacte.

Repet, ținând cont și de faptul că De Zerbi cunoaște în amănunt tot ce înseamnă CFR Cluj”. Neluțu Varga mai spunea la acel moment că dorește 7 milioane de euro pentru Otele.

Roberto De Zerbi a semnat cu Marseille

Acum, în această perioadă, mai multe publicații din Africa au început să vorbească despre motivul pentru care transferul lui Otele la Brighton a picat. Pentru că De Zerbi a plecat de la clubul englez și a semnat cu Marseille a fost un motiv în plus pentru care transferul a picat, iar oamenii din conducerea englezilor și-au cam luat gândul de la o astfel de achiziție. Însă, încă jucătorul CFR-ului este la un pas să ajungă în zona arabă în câteva zile, iar ardelenii și-ar fi dat acordul pentru mutare. 

După ce a făcut senzație la Sassuolo, în Serie A, dar și la Șahtior Donețk, antrenorul italian a pregătit-o în ultimii doi ani pe Brighton, de la care va pleca în această vară.

De Zerbi lasă Premier League pentru o experiență în Ligue 1, la una dintre echipele cu pretenții. Olympique Marseille este echipa cu care s-a înțeles fostul jucător de la CFR Cluj. Cele două părți s-au înțeles în privința unui contract pe trei sezoane, până în vara anului 2027.

În sezonul precedent, Marseille a ratat la limită prezența în cupele europene. A încheiat campionatul din Ligue 1 pe locul opt, la trei puncte în spatele lui Lens, echipa care va evolua în Conference League.

De Zerbi a bifat 88 de apariții la cârma englezilor și a înregistrat o medie de 1.51 puncte pe meci, conform statisticilor oferite de site-urile de specialitate. Darfo Boario, Foggia, Palermo și Benevento sunt echipele pe care le-a mai pregătit De Zerbi în cariera sa de antrenor.

Philip Otele va fi cedat, se pare, la Al-Wahda

Până la urmă, Al-Wahda, echipă din Emiratele Arabe Unite, îl va transfera pe atacantul care a impresionat în sezonul precedent la CFR Cluj. Nigerianul va câștiga și un salariu impresionant, de 1,5 milioane de euro pe sezon.

Nu a fost singura ofertă pe care CFR Cluj a primit-o în schimbul lui Otele. Nigerianul a fost ademenit și la alte cluburi din Europa, care erau dispuse să ofere 2,5 milioane de euro în schimbul său, dar în cele din urmă oferta din zona Golfului a fost mult mai bună, atât pentru jucător cât și pentru club.

Cota de piață a lui Otele a explodat după un singur sezon la fosta campioană a României. Dacă în septembrie 2023 era evaluat la 800.000 de euro, acum atacantul are o cotă de 2,5 milioane de euro pe site-urile de specialitate.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!