Un brazilian pentru Romania. Proaspat campion al Ligii I, William De Amorim vrea sa devina cetatean: "E posibil de saptamana viitoare"

Un brazilian pentru Romania. Proaspat campion al Ligii I, William De Amorim vrea sa devina cetatean: "E posibil de saptamana viitoare"

Fostbalistul brazilian William De Amorim, proaspat devenit campion al Romaniei cu Astra Giurgiu, ar putea deveni cetatean roman de saptamana viitoare, in urma unei hotarari de guvern a executivului condus de Dacian Ciolos.

Potrivit unei note de fundamentare semnate de ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, De Amorim ar putea deveni cetatean roman.

"Deocamdata este formulata nota de fundamentare. Este posobil ca De Amorim sa devina cetatean roman saptamana viitoare, in sedinta de miercuri a Guvernului", a declarat Elisabeta Lipa pentru agentia News.ro

"La data de 12.01.2016, domnul De Amorim William Douglas a depus cerere in vederea dobandirii cetateniei romane, in vederea dobandirii cetateniei romane, in temeiul art. 82 din Legea 21/1991 - Legea cetateniei romane, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. In temeiul prevederilor art. 131 alin. 1 coroborat cu art 82 din Legea 21/1991, asa cum a fost modificata si completata prin Ordonanta de Urgenta nr. 37/2015, Ministerul Tineretului si Sportului este singura autoritate abilitata sa initieze hotarari de Guvern privind acordarea cetateniei romane persoanei fara cetatenie sau cetateanului strain care poate contribui in mod semnificativ la promovarea imaginii Romaniei prin performante deosebite in domeniul sportului.

Avand in vedere faptul ca domnul De Amorim William Douglas este un sportiv de inalta performanta, iar pentru intarirea lotului fotbal si obtinerea unor rezultate sportive remarcabile pe plan national, se doreste a fi inclus in echipa nationala de fotbal, in vederea participarii la competitiile sportive internationale, motiv pentru care la data de 02.02.2016, Ministerul Tineretului si Sportului depune solicitare catre Autoritatea Nationala pentru Cetatenie in vederea sustinerii obtinerii cetateniei romane pentru aceast sportiv. La data de 07.04.2016, Comisia pentru Cetatenie din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, constituita in temeiul art. 14 alin 5 din Legea 21/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, la cererea formulata de domnul De Amorim William Douglas si Ministerul Tineretului si Sportului, in temeiul art. 82 din Legea 21/1991 emite raportul favorabil in care se constata indeplinirea tuturor conditiilor prevazute de lege pentru acordarea cetateniei si-l inainteaza catre Ministerul Tineretului si Sportului pentru finalizarea procedurilor legale in acest sens. (...) Fata de cele prezentate, supunem aprobarii Guvernului, proiectul de Hotarare privind acordarea cetateniei romane domnul De Amorim William Douglas", se arata in Nota de fundamentare, semnata de ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa.

Pe langa De Amorim, romania l-ar putea naturaliza pe sportivul ucrainean Evgheni Orlov. Federatia Romana de Lupte isi doreste sa-l naturalizeze pe Orlov.

Un alt fost fotbalist al Astrei care si-a dorit sa devina cetatean roman a fost Kehinde Fatai, in prezent la Sparta Praga.

"Eu nu vreau sa mai fiu considerat strain aici, sa fie bine pentru mine si pentru club. Daca voi fi convocat si la nationala, cu atat mai bine pentru mine. Nu as refuza, dar pana acum nu am vorbit cu nimeni. Sunt de cinci ani in Romania, tara asta mi-a dat multe si as fi fericit sa ajut nationala", spunea mijlocasul de 24 de ani in urma cu nu foarte mult timp.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Reacția NATO, după ce Rusia a anunțat că își va retrage trupele de la granița cu Ucraina
BRAT
Modifică setările cookies