Decizie oficiala: Rapid, in Liga I sezonul viitor! "Clubul a fost vandut unui om de afaceri italian!"

Rapid a castigat procesul de la TAS si va juca in Liga I sezonul viitor. Viorel Moldovan este ingrijorat de situatia financiara de la club. Rapid primeste 850.000 de euro din drepturile TV.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 30 Iunie 2014, 15:01
Data actualizarii: Luni 30 Iunie 2014, 17:53

DECIZIA OFICIALA DATA DE TAS POATE FI ACCESATA AICI

UPDATE: Renzo Rossi a anuntat ca un om de afaceri italian a semnat un precontract cu Adrian Zamfir pentru cumpararea clubului Rapid.

"Pot sa confirm ca domnul Zamfir a semnat un precontract cu o persoana din strainatate pentru a vinde clubul. S-au intalnit, au vorbit si au semnat precontractul. Indiferent daca Rapid era in Liga 1 sau in liga a 2-a tot avea intentia de a prelua clubul. E o persoana din Italia, din fotbal. Vor fi investitii foarte echilibrate."

"Trebuie sa punem totul la punct. Baza, echipa, antrenori, tot. Dorim sa construim un altfel de Rapid. Rapid merita asta."

"Voi avea o functie la Rapid. Noul finantator stie foarte bine care sint problemele clubului. Vrea sa fie totul confidential pina se oficializeaza tot", a declarat Renzo Rossi pentru Dolce Sport.


UPDATE: Tribunalul de la Lausanne obliga FRF la plata cheltuielilor de judecata, plus plata unor daune de 4.000 de franci elvetieni (3.300 de euro) clubului Rapid.

DECIZIA OFICIALA DATA DE TAS POATE FI ACCESATA AICI


UPDATE: Administratorul judiciar al clubului Rapid a anuntat ca din primii bani care vor intra in conturi, cei din drepturile TV, se vor plati restantele salariale catre jucatori.

"Sunt extrem de bucuroasa ca am reusit sa castigam licenta la TAS. Este o veste extraordinara pentru toti cei care iubesc Rapidul. Vom juca in Liga I acolo unde este locul acestei echipe minunate. Jucatorii au dat dovada de caracter si au luptat pe teren pana la capat. Ei s-au achitat de promisiune si au promovat pe teren. Iar azi ne-am achitat si noi de promisiune castigand licenta in instanta. Vreau sa le transmit ca in acest moment ma gandesc la ei. Din primii bani care vor intra in contul clubului, cei din drepturile TV si cei din transferul lui Alexandru Ionita, le vom plati restantele salariale. Stiu prin ce au trecut, sunt constienta cat de greu le-a fost sa joace fara sa fie platiti si tin sa le multumesc pentru ca au fost intelegatori", a afirmat, pentru MEDIAFAX, Cristina Andronache.

Rapid va incasa din drepturile TV ca urmare a participarii in Liga I suma de aproximativ 850.000 de euro. De asemenea, clubul giulestean asteapta ca Astra sa ii vireze in cont suma restanta in valoare de 300.000 de euro din transferul mijlocasului Alexandru Ionita II de la sfarsitul anului trecut. Fotbalistii rapidisti au de primit salariile pentru ultimele opt luni.


UPDATE | Viorel Moldovan: "Nu stiu daca raman, avem nevoie de investitor"

"Este o dimineata frumoasa dar greul de abia acum incepe. Cred ca meritam sa fim in prima liga dar din punct de vedere financiar de acum incepe sa fie dificil. Nu stiu daca voi ramane, depinde de aspectul financiar, daca investeste cineva si voi fi sigur ca avem bani sa jucam in Liga I, voi ramane, dar cu lotul actual nu facem fata. Avem nevoie de inca o echipa practic, dar pentru asta avem nevoie de bani. Contractul meu se termina astazi, am discutii de prelungire dar sunt foarte multe probleme de pus pe masa.", a spus Viorel Moldovan la Sport.ro


Rapid a primit azi vestea cea mare. Tribunalul de la Lausanne a decis sa acorde licenta pentru Liga I clubului giulestean!

Rapid a promovat din Liga 2 dupa ce a ocupat locul 2 in Seria I in play-off. Giulestenii nu au primit initial licenta din partea Comisiei de Licentiere din Romania, dar clubul Rapid a apelat la TAS. Au fost eforturi mari pentru rapidisti, care au primit fonduri si din partea rivalelor pentru a putea achita taxele de judecata si un avocat elvetian. Acesta a reprezentat clubul in fata judecatorilor miercurea trecuta. 

TAS a anuntat azi administratorul judiciar al Rapidului ca demersul giulestenilor a avut succes. Echipa va fi inscrisa in Liga I in urmatorul sezon. 

 

Modifică setările cookies