Mititelu, trimis in judecata de DNA pentru evaziune fiscala la transferul lui Mihai Costea la Steaua

Mititelu, trimis in judecata de DNA pentru evaziune fiscala la transferul lui Mihai Costea la Steaua

Probleme mari pentru Adrian Mititelu! 

UPDATE! Mititelu e judecat pentru transferul lui Mihai Costea la Steaua, potrivit procurirlor DNA. 

 

In momentul transferului, Universitatea Craiova avea sechestru pe conturi. Mititelu a folosit o parte din bani pentru a plati salariile din club, iar o alta parte a ajuns intr-o societate detinuta de patronul Universitatii prin intermediul unor apropiati. Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Adrian Mititelu, la data faptelor administrator si director general unic al SC Fotbal Club U Craiova SA, pentru inselaciune si evaziune fiscala, in forma substituirii, degradarii sau instrainarii de catre debitor a bunurilor sechestrate.

In dosar a fost deferit justitiei pentru fapte similare si Gigel Preoteasa, la data faptelor secretar al aceluiasi club.

DNA precizeaza, intr-un comunicat transmis luni AGERPRES, ca in 31 ianuarie 2011, urmare a unor debite foarte mari pe care SC Fotbal Club U Craiova SA le avea catre bugetul consolidat al statului, in cadrul procesului de executare silita, declansat impotriva societatii in vederea recuperarii creantelor fiscale in suma de peste 9,9 milioane lei, Ministerul Finantelor Publice - Agentia Nationala de Administrare Fiscala a intocmit un proces verbal de sechestru pentru bunuri mobile, prin care au fost indisponibilizate drepturile federative de joc ale celor 39 de jucatori de fotbal, care activau in baza unor contracte de munca/ conventii civile in echipa Universitatea Craiova.

"Cat timp dura executarea silita pentru bunurile sechestrate (drepturile federative de joc ale jucatorilor de fotbal), debitorul, SC Fotbal Club U Craiova Sa, nu putea dispune de acestea decat cu aprobarea data de ANAF, dupa achitarea integrala a sumelor inscrise in titlul executoriu, cu conditia constituirii unei garantii la nivelul sumei poprite sau cu conditia virarii contravalorii indemnizatiei de transfer a jucatorului in contul indicat de organul fiscal. Desi cunostea aspectele aratate mai sus, SC Fotbal Club U Craiova SA, prin administratorul sau si directorul general unic, Adrian Mititelu, si prin secretarul general Gigel Preoteasa, fara sa aduca la cunostinta intentia de transfer si fara sa solicite o aprobare de natura celei mentionate anterior, a incheiat la 23 martie 2011 acordul de transfer al unui jucator", sustin procurorii.

Potrivit DNA, in baza acestui acord, Mititelu a incasat la 24 martie 2011, intr-un cont bancar deschis in aceeasi zi la indicatia sa, contravaloarea sumei de 1,1 milioane euro, din care, la aceeasi data, s-au efectuat ulterior mai multe plati.

"La momentul incheierii acordului de transfer, inculpatii Mititelu si Preoteasa cunosteau ca drepturile federative ale jucatorului erau sechestrate. De precizat este faptul ca jucatorul nu a putut fi legitimat in evidentele clubului cesionar, iar transferul nu a putut fi inregistrat in Liga Profesionista de Fotbal, intrucat reprezentantii legali ai acestui organism au comunicat cumparatorului ca jucatorul nu putea face obiectul transferului, deoarece ANAF instituise sechestru asupra drepturilor federative de joc ale acestuia. Aceasta imprejurare nu a fost cunoscuta la 23 martie 2011 de catre semnatarii acordului de transfer din partea clubului cesionar, care, daca ar fi cunoscut-o, nu ar fi incheiat acordul de transfer si nu ar fi achitat integral suma prevazuta in acest act", se mentioneaza in comunicat.

Anchetatorii au constatat ca din suma de bani incasata au fost achitate drepturi salariale ale angajatilor clubului, iar o suma importanta a fost transferata in contul unei societati comerciale controlata prin interpusi de acelasi inculpat.

DNA mai precizeaza ca suma ramasa a fost executata de banca, banii fiind transferati in contul pus la dispozitie de organul fiscal.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Craiova s-a constituit parte civila cu suma de peste 4 milioane lei, iar clubul cesionar cu peste 5,6 milioane lei.

in cauza, procurorii anticoruptie au instituit masura asiguratorie a sechestrului mai multor imobile ce apartin inculpatilor Mititelu si Preoteasa.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj, cu propunere de a se mentine asiguratorii dispuse in cauza. 

Citeste si:Adrian Mititelu
VIDEO PROTVPLUS.RO

Cel puțin șapte atacuri armate s-au produs în ultimele zile în SUA. 30 de oameni și-au pierdut viața
BRAT
Modifică setările cookies