Anunt istoric: un nume de mare traditie in fotbalul romanesc a revenit in Liga I!

Autor: Sport.ro
Miercuri 19 Martie 2014, 19:23

	Anunt istoric: un nume de mare traditie in fotbalul romanesc a revenit in Liga I!

► In numele lui Maradona: Napoli - Porto, joi 22:00, IN DIRECT Sport.ro si voyo.ro

ACS Poli Timisoara a obtinut astazi cea mai importanta victorie a sezonului. Numele, palmaresul si culorile Politehnicii Timisoara au fost cedate gratuit clubului care a promovat vara trecuta in Liga I.

"Este un moment potrivit sa anuntam rezolvarea unei probleme care ne framanta de foarte multa vreme. Am un document din partea Asociatiei Sportive fotbal Club Politehnica Timisoara."

"Am vrea ca de-acum inainte sa se simta si pe teren si in toate segmentele clubului si mai mult apasarea a tot ce inaintasii nostri au facut deosebit in fotbal din 1920, accentuez eu intotdeauna, ca asa e corect. Avem o obligatie fata de istoria exceptionala a acestui club, prin tot ce inseamna fenomenul fotbalistic Poli Timisoara. Sper ca acum, dupa ce si din punct de vedere juridic lucrurile sunt clarificate ca acest club e continuatorul fenomenului istoric si detinatorul drepturilor obtinute de-a lungul istoriei, ca motivarea tuturor sa fie si mai puternica", a spus primarul Timisoarei, Nicolae Roibu, conform site-ului oficial al clubului.

Palmaresul, culorile si numele echipei Politehnica Timisoara au facut obiectul unui litigiu care a durat peste cinci ani intre clubul condus de Marian Iancu, FC Timisoara, si o grupare patronata de omul de afaceri italian Claudio Zambon.

In 5 aprilie 2012, membrii Comitetului Executiv al FRF au pus in aplicare decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv prin care clubul FC Timisoara, condus de Marian Iancu la acea vreme, isi recapata dreptul de folosinta a numelui Politehnica, a culorilor si palmaresului.

Dupa ce s-a retras de la Timisoara, fostul patron Marian Iancu a cedat gratuit la 7 decembrie 2012 dreptul de folosinta a insemnelor si palmaresului catre ASFC Politehnica Timisoara.

Sursa: Mediafax

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Sediul agenției de presă Associated Press şi al postului Al Jazeera din Gaza, distruse de o rachetă
BRAT
Modifică setările cookies