UEFA, cu ochii pe Steaua! Artificiul numirii lui Radoi in functia de director sportiv ar putea sa-i faca probleme campioanei! Ce spune Lupescu

UEFA, cu ochii pe Steaua! Artificiul numirii lui Radoi in functia de director sportiv ar putea sa-i faca probleme campioanei! Ce spune Lupescu

Proaspat trecut in breasla tehnicienilor, Mirel Radoi nu este inca unul dintre acestia. Cel putin nu cu acte in regula. Radoi a fost numit in functia de antrenor al Stelei fara a detine o licenta PRO, motiv pentru care campioana Romaniei a trebuit sa apeleze la un artificiu.

Oficial, in acte, Mirel Radoi este noul director sportiv al Stelei, insa comportamentul sau de la meciuri si declaratiile "pe fata" arata clar ca cel care a fost candva idolul tribunelor din Ghencea este noul antrenor. 

Radoi si Becali au apelat la artificiul numirii acestuia intr-o alta functie, dar si la cooptarea lui Massimo Pedrazzini, antrenor cu licenta PRO, in staff tocmai pentru a putea "pacali" regulamentele FRF. Din punct de vedere legal, acest lucru nu se poate intoarce impotriva Stelei in ceea ce priveste competitiile interne, dar la UEFA lucrurile se pot schimba.

O spune chiar Ionut Lupescu, seful Comisiei Tehnice a UEFA, cel care a explicat ca aceste metode nu sunt agreeate de Forul European. Lupescu a vorbit intr-un interviu acordat editiei tiparite a cotidianului Gazeta Sporturilor, declarand ca UEFA a mai sanctionat si alte echipe pentru astfel de artificii.

"In primul rand, sa asteptam sa se intample chestiunea de care imi ziceti. Cand Steaua va juca in cupele europene, sa fiti siguri ca UEFA va verifica daca se va incalca in vreun fel regulamentul, dar nu pot sa ma pronunt pe ceva ce nu s-a petrecut. Sa asteptam sa vadem.

Cluburile trebuie sa respecte un regulament pe care il primesc si il semneaza, cel de participare in cupele europene. Obligatia cluburilor participante in Europa e sa trimita, poate Steaua a si trimis deja, un tabel al fiecarei persoane, sa-i fie definita clar functia: jucator, antrenor, antrenor secund, etc. Apoi, la meci, ramane de vazut daca se incalca sau nu acest regulament.

Chiar acum un an sau doi, o echipa din POrtugalia a fost in aceeai situatie. Avea un antrenor care nu obtinutese licenta, statea pe banca in spatele altei functii. Clubul si persoana in cauza au fost sanctionate", a spus Ionut Lupescu, facand referire la echipa lusitana Estoril si la antrenorul Marco Silva.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis: Fără vaccinare nu putem ieşi din pandemie. Gradual se vor ridica măsurile
BRAT
Modifică setările cookies