"Transforma ulita in stadion" :) Cum va arata cel mai nou campionat din Romania pe care FRF a anuntat ca il va infiinta

"Transforma ulita in stadion" :) Cum va arata cel mai nou campionat din Romania pe care FRF a anuntat ca il va infiinta

FRF intentioneaza ca in perioada urmatoare sa infiinteze un campionat national de fotbal rural, potrivit "Planului strategic pentru dezvoltarea fotbalului din Romania 2015-2020" al FRF.

"Pentru ca unii dintre cei mai reprezentativi jucatori s-au nascut in satele Romaniei si pentru ca acest sport trebuie sa ajunga pe tot teritoriul tarii, vom organiza Campionatul National al Fotbalului Rural", se arata in documentul citat de Mediafax.

Competitia va fi destinata practicantilor, atat legitimati, cat si nelegitimati din mediul rural, echipele fiind formate la nivel de comuna, din jucatori/locuitori ai comunei, cu varsta minima de 14 ani. Se va respecta regulile fotbalului clasic, 11 la 11 pe teren normal.

Pe langa Campionatul National al fotbalului rural, FRF va lansa si campania "Transforma ulita in stadion". Acest proiect va include, in faza pilot, 21 de judete, in cadrul carora vor fi descoperiti si pregatiti copiii din zonele rurale.

"21 de referenti zonali ai FRF intreprind actiuni de scouting in 4-5 comune invecinate orasului resedinta de judet. Sunt recrutati copiii talentati din categoria de varsta 7-10 ani, nelegitimati si fara posibilitati de angrenare intr-o activitate sportiva organizata la nivel urban. Grupele de minimum 20 copii sunt pregatite in doua sedinte saptamanale de antrenament in orasul resedinta de judet", se arata in "Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului 2015-2020".

Incepand cu anul 2015, Federatia Romana de Fotbal va demara cel mai vast program competitional dedicat fotbalului pentru toti, "Toata Romania Joaca Fotbal". Acestuia i se va adauga programul guvernamental care prevede introducerea unei ore de fotbal pe saptamana in scolile din Romania.

Conform FRF, profesorii de educatie fizica si sport, care vor dori sa coordoneze clase cu profil sportiv, vor fi pregatiti prin intermediul programului "Start Fotbal", dezvoltat de scoala Federala de Antrenori.

Prin intermediul acestui program, FRF doreste "cresterea substantiala a numarului de practicanti si de persoane implicate in fenomenul fotbalistic".

De asemenea, FRF vrea crearea Campionatului National al firmelor si institutiilor, Campionatului national al scolilor-gimnaziilor-liceelor si Campionatului national universitar.

Campionatul national universitar se va desfasura potrivit regulilor fotbalului clasic, pe teren normal. Tot in aceasta competitie, va fi creat si un concurs paralel destinat fotbalului feminin.

Forul de la Casa Fotbalului a luat in calcul si copiii de gradinita si va lansa un alt program intitulat "Caravana gradinitelor, Football for fun".

Federatia Romana de Fotbal a elaborat "Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din Romania 2015-2020", cu obiective precise si detaliate pe care promite sa le puna in practica. Documentul ar urma sa fie prezentat membrilor afiliati in urmatoarea sedinta a Adunarii Generale a FRF, din 30 martie.

Planul realizat de FRF este structurat in jurul a cinci obiective strategice pentru perioada amintita: calificarea echipei nationale la toate cele trei turnee finale CE 2016, CM 2018, CE 2020, cresterea substantiala a numarului de practicanti si de persoane implicate in fenomenul fotbalistic, dezvoltarea fotbalului feminin si a futsalului (cresterea performantei echipelor nationale), construirea unei culturi organizationale care sa devina suport pentru performanta sportiva si cresterea atractivitatii si a vizibilitatii jocului de fotbal.

Citeste si:FRF
VIDEO PROTVPLUS.RO

Tragedie la Victor Babeș. Trei morți după ce s-a oprit oxigenul în TIR-ul ATI. MS: A avut loc o defecţiune
BRAT
Modifică setările cookies