Emilian Hulubei Superliga

EXCLUSIV Suntem campionii memoriilor! Cifra-record înregistrată în România: ”E cel mai greu an”

Probleme din ce în ce mai mari din fotbalul românesc. Cât mai multe cluburi întâmpină dificultăți din punct de vedere financiar, iar jucătorii vor să plece. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Decembrie 2021, 15:28
Data actualizarii: Duminica 19 Decembrie 2021, 15:34

Emilian Hulubei, președintele AFAN, a spus că s-au înregistrat aproape 600 de memorii din partea jucătorilor în fotbalul românesc. ”E cel mai greu an”, spune acesta, care a încercat să găsească și cauzele pentru situația în care a ajuns fotbalul românesc.

„Din păcate, da. Am ajuns la aproape 600, suntem la 580-590. Este, într-adevăr, cel mai greu an. Din 2007 sunt la AFAN și au mai fost ani grei, dar parcă nu a fost niciodată ca în 2021, probabil s-au adunat mai mulți factori. Sunt mai multe echipe, la Liga 3 sunt 100 de echipe, la Liga 2 sunt 20 și la Liga 1, 16. 

Probabil, crescând numărul jucătorilor a crescut și numărul litigiilor. Asta poate fi o explicație. Credeam că se va rezolva problema după contractul de activitate sportivă, se plătește foarte puțin către stat. În continuare, cluburile înregistrează datorii mari către bugetele de stat.

Problema e că majoritatea echipelor sunt sponsorizate de autoritățile locale. Bugetele cluburilor sportive s-au diminuat”, a spus Emilian Hulubei, în cadrul emisiunii Ora Exactă în Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!