EXCLUSIV Suntem campionii memoriilor! Cifra-record înregistrată în România: ”E cel mai greu an”

Emilian Hulubei Superliga Liga 1
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Decembrie 2021, 15:28
Data actualizarii: Duminica 19 Decembrie 2021, 15:34

Probleme din ce în ce mai mari din fotbalul românesc. Cât mai multe cluburi întâmpină dificultăți din punct de vedere financiar, iar jucătorii vor să plece. 

Emilian Hulubei, președintele AFAN, a spus că s-au înregistrat aproape 600 de memorii din partea jucătorilor în fotbalul românesc. ”E cel mai greu an”, spune acesta, care a încercat să găsească și cauzele pentru situația în care a ajuns fotbalul românesc.

„Din păcate, da. Am ajuns la aproape 600, suntem la 580-590. Este, într-adevăr, cel mai greu an. Din 2007 sunt la AFAN și au mai fost ani grei, dar parcă nu a fost niciodată ca în 2021, probabil s-au adunat mai mulți factori. Sunt mai multe echipe, la Liga 3 sunt 100 de echipe, la Liga 2 sunt 20 și la Liga 1, 16. 

Probabil, crescând numărul jucătorilor a crescut și numărul litigiilor. Asta poate fi o explicație. Credeam că se va rezolva problema după contractul de activitate sportivă, se plătește foarte puțin către stat. În continuare, cluburile înregistrează datorii mari către bugetele de stat.

Problema e că majoritatea echipelor sunt sponsorizate de autoritățile locale. Bugetele cluburilor sportive s-au diminuat”, a spus Emilian Hulubei, în cadrul emisiunii Ora Exactă în Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!