Siyabonga Ngezana FCSB Superliga

Sud-africanii și-au pierdut răbdarea cu FCSB: "De ce l-ați transferat pe Ngezana? / Dați-ni-l înapoi dacă nu îl folosiți"

Siyabonga Ngezana (25 de ani), fundașul sud-african transferat de FCSB în această vară, are parte de un start dificil la prima experiență în Europa.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Iulie 2023, 11:56
Data actualizarii: Duminica 30 Iulie 2023, 11:57

FCSB l-a cumpărat în această vară pe Ngezana de la formația sud-africană Kaizer Chiefs, în schimbul sumei de 600.000 de euro. Fundașul central a apărut într-un singur meci, în cantonamentul din Olanda, contra lui PAOK Salonic (1-1), când a și greșit la faza golului marcat de greci.

Fanii lui Ngezana nu înțeleg de ce sud-africanul nu joacă la FCSB

Ulterior, Ngezana nu a mai apărut în echipa celor de la FCSB. Sud-africanul nu a făcut parte din lot la partidele cu FC U Craiova, CSKA 1948 Sofia și Oțelul Galați, iar la derby-ul cu Dinamo, de pe Arcul de Triumf, a fost rezervă neutilizată.

Numeroșii fani ai lui Siyabonga Ngezana s-au arătat contrariați de hotărârea celor de la FCSB de a nu-l folosi deloc pe sud-african. Ei au cerut explicații pentru absența fotbalistului din lot inclusiv la partida de aseară cu Oțelul.

Câteva dintre reacțiile fanilor pe rețelele sociale:

  • "De ce l-ați transferat pe Ngezana dacă nu îl folosiți?"
  • "Ngezana nu este nici măcar pe bancă pentru al treilea meci consecutiv"
  • "Unde e Ngezana?"
  • "Dacă nu îl folosiți pe Ngezana, dați-ni-l înapoi!"
  • "Nici acum nu joacă Ngezana? E momentul să nu mai urmăresc acest club de tinichea. Am văzut destul"
  • "Ngezana nu joacă nici azi. Nu-mi dau seama dacă nu s-a acomodat sau dacă este accidentat"

Subiectul a fost abordat și de publicația sud-africană The Cover Up, care a explicat că sunt șanse mari ca absența lui Ngezana să fie cauzată de problemele de adaptare.

"Fostul jucător al lui Kaizer Chiefs, Siyabonga Ngezana, continuă să aibă probleme. El a așteptat aproape o lună pentru a rezolva problemele legate de viză, iar acest aspect i-a afectat adaptarea la noul său club. În cele din urmă, Ngezana a mers în Olanda, unde și-a cunoscut noii colegi de la FCSB, în cantonament.

Noua sa viață din Europa a început prost, cu o evoluție temătoare la debut. O greșeală a sa a costat echipa, care a remizat în amicalul cu PAOK. 

Ngezana nu a debutat până acum la noul său club, ratând deja patru meciuri. Nu a făcut parte din lotul lui FCSB pentru meciul cu Oțelul. Patronul FCSB, Gigi Becali, a cerut răbdare cu Ngezana, declarând că are nevoie de timp pentru a se adapta. În ciuda problemelor acestea, este de așteptat ca el să reușească în Europa", a scris sursa citată.

Gigi Becali: "Africanii au nevoie de 3-4 luni de acomodare"

Chestionat pe marginea absenței lui Ngezana din lotul FCSB, Gigi Becali a declarat recent că este dispus să aștepte aproximativ o lună, timp în care sud-africanul să se adapteze la fotbalul din România.

"Lui îi trebuie timp de acomodare, așa spune Lucescu, că jucătorii afro-americani, să nu cumva să se supere nebunii, mă. Străinii de culoare, africanii, le trebuie un moment de acomodare. Nu știu cât, ei spuneau, dar eu nu cred, că trebuie 3-4 luni. Noi nu așteptăm așa, noi ținem cont după o lună", a declarat Gigi Becali. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!