Străinii laudă transferul făcut de Rapid: "L-au luat pe Xavi al Serbiei"

Rapid luka gojkovic Superliga Galeria Rapidului / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 07 Iunie 2024, 16:17
Data actualizarii: Vineri 07 Iunie 2024, 16:26

Rapid a anunțat primul transfer din era Neil Lennon (52 de ani), este vorba de mijlocașul sârb Luka Gojkovic (24 de ani).

Presa din țara vecină este încântată după acest transfer. Jurnaliștii din Serbia scriu că Rapid a pus mâna pe un jucător extrem de talentat, care a impresionat în campionatul intern.

Luka Gojkovic, considerat "Xavi al Serbiei"

Publicația Meridian Sport a scris despre transferul lui Luka Gojkovic în România:

"După retrogradare era clar că Luka Gojkovic își va căuta altă echipă. El este acum noul jucător al echipei Rapid București. Un playmaker foarte tehnic, Gojkovic a semnat cu gigantul din România și va fi coleg cu un alt sârb, Borisav Burmaz.

Poreclit "Xavi al Serbiei", jucătorul părăsește pentru prima dată fotbalul intern pentru o echipă din străinătate. Românii au achitat o sumă de transfer", se arată într-un articol dedicat acestei mutări.

Pentru Luka Gojkovic va fi prima experiență în afara Serbiei. El a fost până acum căpitan la FK Javor, echipă care a retrogradat în liga secundă. Născut le Belgrad, acesta a mai jucat în carieră la BSK Borca, OFK Backa, IMT Belgrad și Rad.

Ce a declarat jucătorul

Luka Gojkovic a acordat un scurt interviu pentru site-ul Rapidului:

"Va fi o plăcere și o onoare să apăr culorile unuia dintre cele mai mari cluburi din România. Am auzit foarte multe lucruri frumoase despre Rapid și abia aștept să joc pentru acest club, dar și să am o contribuție la performanțele echipei.

Un club precum Rapid are mereu obiective înalte, astfel încât voi da totul pentru a contribui la îndeplinirea lor, adică la câștigarea de trofee", a transmis Gojkovic, după sosirea în România.

Potrivit publicației Transferkmarkt, cota de piață a lui Gojkovic se ridică la 850.000 de euro.

VIDEO EXCLUSIV Adrian Iencsi, la Emoții Europene (7 iunie 2024)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!