Steaua baga MILIOANE la Pandurii! Anomalia Romania loveste din nou. Cati bani de titlu a primit Pandurii de la buget

Steaua Pandurii Targu Jiu Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 30 Martie 2016, 09:46
Data actualizarii: Miercuri 30 Martie 2016, 14:46

Steaua si Pandurii joaca azi derby-ul in urma caruia una din ele poate ramane in afara luptei pentru titlu!

In teren, lupta se anunta totala. In afara lui, raportul de forte e complet inegal, cel putin din punctul de vedere al sustinerii primite din partea autoritatilor. Daca Steaua se chinuie sa-si recupereze baza de pregatire si se afla in conflict cu Armata pentru brand, Pandurii beneficiaza inca de pe urma investitiilor facute de stat in trecutul ei. Ramasa fara bani de la Complexul Energetic Oltenia, Pandurii se confrunta dur cu realitatea si ar putea chiar sa se desfiinteze daca nu gaseste rapid o solutie de finantare.

Gazeta Sporturilor scrie ca Steaua a contribuit cu nu mai putin de 57 de milioane de euro la bugetul de stat intre 2008 si 2014. In aceeasi perioada, Pandurii a primit 23,6 milioane de la CEO, societate in care statul roman e actionar majoritar, cu 77,15% din actioni. Dupa ce Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a anuntat sistarea investitiilor la clubul de fotbal, Pandurii a acuzat probleme grave la nivelul lotului. Jucatorii sunt neplatiti de 3 luni, iar sefii echipei cauta sa acceseze o linie de credit garantata tot de CEO pentru a supravietui.

Pandurii a primit sume uriase de la stat in trecut, mai noteaza Gazeta Sporturilor. Performanta cea mai importanta pe care clubul a reusit-o a fost prezenta in grupele Europa League, insa fara rezultate remarcabile. Cei 5,5 milioane de euro primiti de la CEO in 2011, respectiv cei 5,1 oferiti un an mai tarziu sunt doar amintiri la Pandurii, care trebuie sa gaseasca urgent alternative viabile. Cea mai probabila: vanzarea jucatorilor.

Legatura indirecta dintre Steaua si Pandurii, 'intermediata' de buget, nu e singura dintre cele doua. De-a lungul ultimilor ani, Steaua a cumparat 5 jucatori in valoare de 3,9 milioane de euro de la Pandurii: Chiriches, Pintilii, Gabi Matei, Breeveld si Momcilovic.

Pandurii - Steaua se joaca azi, de la 20:30, si e LIVE TEXT pe www.sport.ro!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!