Superliga

Stadion vor avea sigur, va mai exista echipa pana atunci? :) Anunt oficial: Cand va fi gata noul stadion din Targu Jiu

Oficialii din Targu Jiu au anuntat cand va fi gata noua arena a Pandurilor. Clubul nu o duce excelent din punct de vedere financiar si intrebarea pe care fanii din Liga I o pun acum este daca echipa va mai prinde inaugurarea arenei :)

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Septembrie 2016, 15:20
Data actualizarii: Miercuri 28 Septembrie 2016, 15:25

Lucrarile de realizare a noului stadion municipal din Targu-Jiu vor fi finalizate la jumatatea anului viitor, in prezent fiind executate lucrari la partea supraterana a obiectivului, cea subterana fiind construita in procent de 80%, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, directorul tehnic al Primariei municipiului, Marius Ionescu.

Potrivit sursei citate, partea de infrastructura a fost realizata, momentan lucrandu-se la acoperis, gradene, peluze. Noul stadion va beneficia de o capacitate de 12.500 de locuri, acoperite in totalitate, o parcare cu circa 300 de locuri, dar si de un hotel modern cu aproximativ 40 de camere.

"Este o investitie care are cateva obiective destul de importante. Este vorba de realizarea unui hotel cu 40 de camere in partea stanga a hotelului existent; de asemenea va fi si corpul administrativ care este destul de avansat ca si lucrare, in partea dintre Bulevardul Brancusi - tribuna 0, unde sunt vestiarele, salile de conferinte, parcarea subterana. Odata cu modernizarea acestui stadion vom beneficia si o parcare cu circa 300 de locuri. Este destul de utila pentru a realiza fluidizarea traficului in zona centrala a municipiului Targu-Jiu. Capacitatea stadionului este de circa 12.500 de locuri, acoperite in totalitate. Se observa ca partea de infrastructura a fost realizata, se lucreaza la partea de acoperis, de gradene, la peluze, cat si in stanga si dreapta hotelului si a zonei administrative, urmand ca pana in primavara sa putem discuta de ultimele retusuri la aceasta mare investitie", a spus Marius Ionescu.

Acesta a mai mentionat ca municipalitatii ii va reveni obligatia de a asigura racordarea la utilitati a obiectivului, dupa finalizarea constructiei.

"Primaria Municipiului Targu-Jiu, pe langa cofinantarea pe care trebuie sa o asigure de 2%, deci o suma destul de mica in comparatie cu volumul investitiei, trebuie sa asigure utilitatile, alimentarea cu energie electrica, cu apa, cu gaze naturale, canalizare menajera. Aceste lucrari partial sunt facute, urmand ca dupa ce se termina tot ce inseamna parte de infrastructura si se elibereaza perimetrul stadionului, sa putem finaliza aceste racorduri de utilitati. Speram ca in perioada mai-iunie sa fie gata si sa trecem la partea de retusuri", a precizat directorul tehnic al Primariei Targu-Jiu.

Modifică setările cookies