Specialistul Marius Avram a dat verdictul după ce Feșnic a eliminat un jucător în Voluntari - FCU Craiova

Voluntari - FCU Craiova Marius Avram Superliga Superliga Marius Avram / Captură Arena SPORT.RO
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 23 Aprilie 2024, 19:24
Data actualizarii: Marti 23 Aprilie 2024, 19:23

FC Voluntari - FCU Craiova s-a încheiat 0-0.

Ilfovenii au primit vizita oltenilor marți după-amiază, de la ora 17:00, pe stadionul ”Anghel Iordănescu”, în etapa cu numărul șase din play-out-ul Superligii României. La capătul celor 90 de minute, FC Voluntari și FCU Craiova au încheiat la egalitate, scor 0-0.

Specialistul Marius Avram a dat verdictul după ce Feșnic a eliminat un jucător în Voluntari - FCU Craiova

În minutul 24 al meciului, Ricardinho l-a faultat în lateral pe Juan Bauza (VEZI GALERIE FOTO), care putea scăpa singur cu portarul, iar Horațiu Feșnic i-a arătat numaidecât cartonașul roșu jucătorului ilfovenilor.

  • Marius Avram / Captură Arena SPORT.RO

Doar că Marius Avram, fost arbitru FIFA, susține că decizia este eronată, căci nu întrunește criteriile pentru care un ”central” ar trebui să le îndeplinească pentru a elimina un jucător.

”Criteriile pe care arbitrii le iau în calcul când analizează o faza de oprire a unei situații clare de a înscrie sunt: distanța față de poartă, ⁠direcția de deplasare, ⁠controlul mingii și pozitia adversarilor și posibilitatea de a ajunge la minge.

Din păcate pentru arbitru, nu se întrunesc toate elementele deoarece faultul se petrece undeva în lateral, distanța față de poartă este semnificativă și aveau timp doi fundași să ajungă în fața atacantului înainte de a rămâne singur cu portarul. Decizia corectă ar fi fost cartonaș galben”, a spus Avram, potrivit ProSport.

FC Voluntari și FCU Craiova au terminat la egalitate. Ilfovenii au rămas, așadar, pe locul 12 cu 21 de puncte, în timp ce oltenii au urcat o poziție și se situează acum pe 15 cu 19 puncte.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!