SOCANT! Marturie incredibila a lui Duckadam: "In '86 a venit Armata sa masoare radiatiile: erau cu 200% peste normal!" 

Portarul legendar al Stelei din 1986, Duckadam a vorbit despre situatia de atunci.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Mai 2015, 18:37
Data actualizarii: Joi 07 Mai 2015, 19:04

Steaua cucerea Cupa Campionilor Europeni dupa finala cu Barcelona si loviturile de departajare in care Duckadam a fost erou, pe data de 7 mai 1986.

Lumea traia atunci un moment periculos - pe 26 aprilie 1986 a avut loc o explozie la centrala nucleara de la Cernobil, care a iradiat zeci de mii de oameni.

Norul radioactiv a circulat pe deasupra Europei si a afectat ale milioane de cetateni intr-o mai mica sau mai mare masura, intre care si populatiei Romaniei. Incidentul a fost tinut ascuns timp de cateva zile de autoritatile sovietice, fapt care a agravat evenimentele.

"Aceasta echipa merita recunoastere pentru ca a fost ceva unic si va ramane ceva unic. Eram singura echipa care aveam voie sa ne antrenam, din cauza a ce s-a intamplat la Cernobil. A fost si interesant si periculos. Am facut un antrenament sau doua pe stadionul 23 August, sa ne acomodam cu nocturna, ca nu se juca pe atunci noaptea, din cauza restrictiilor la energia electrica.

Au venit cei de la Armata sa masoare radiatiile si erau cu 200% peste nivelul normal - cei mai afectati eram noi, portarii: ni s-a spus sa nu prindem mingea la piept, pentru ca ne iradiam. Ce s-a intamplat Dumnezeu stie! A fost un eveniment destul de neplacut si pentru noi, nu doar pentru cei care au suferit atunci foarte mult!", a spus Helmuth Duckadam pentru Sport.ro

Modifică setările cookies