EXCLUSIV Sibiul poate da lovitura cu fotbalistul cedat pe gratis de CFR Cluj. Cluburile s-au înțeles și așteaptă răspuns de la jucător

daniel paraschiv Dinamo Kyiv FC Hermannstadt Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Februarie 2023, 10:13
Data actualizarii: Vineri 10 Februarie 2023, 10:28

Mircea Lucescu vrea să transfere un român la Dinamo Kyiv, dar fotbalistul se teme să meargă în Ucraina.

Daniel Paraschiv de la Hermannstadt a debutat cu gol la națională și Lucescu încearcă să-l ia la Dinamo Kiev. Ucrainenii oferă puțin peste un milion de euro. Sibiul e de acord, însă lui Paraschiv îi e frică să meargă în Ucraina. El are oferta și din Ungaria.

„Într-adevăr, avem o ofertă de la Dinamo Kiev, azi am mai primit una, o ofertă pentru Paraschiv, din Ungaria. Cel mai important lucru este unde își dorește jucătorul.

Temerea lui la Kiev o știm cu toții că este din cauza războului din Ucraina, am avut aseară o discuție cu el, cu patronii, cu Măldă, nu suntem disperați să vindem jucători.

Primul lucru la care ne gândim este ce se va întâmpla vineri cu recuperarea punctelor, cu decizia TAS.

Da, va fi o pierdere extrem de mare, dar eu știu ce înseamnă să fii fotbalist, să ai oferte, dacă nu se va transfera poate avea și un recul.

Nu punem presiune pe el, cel mai important e să fie liniștit, indiferent că va pleca sau va rămâne la Sibiu”, a spus Daniel Coman pentru SPORT.RO.

Cine e Daniel Paraschiv, atacantul cedat gratis de CFR Cluj

Paraschiv s-a născut pe 24 aprilie 1999, la Brașov. A început fotbalul în zonă, la AFC Hărman, iar la 19 ani a semnat cu Luceafărul Oradea. A impresionat pe Crișul Repede, unde a marcat 13 goluri în 34 de partide oficiale.

În 2020 a fost nevoit să părăsească Oradea și să semneze cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Paraschiv s-a impus și la Viitorul Pandurii, unde a înscris 12 goluri în 30 de meciuri. Scouterii din România deja îl aveau în vizor, astfel că un transfer în prima divizie devenise iminent. În 2021, Daniel a primit un telefon de la Cluj-Napoca și nu s-a mai uitat înapoi. A semnat cu campioana CFR Cluj!

Daniel Paraschiv nu a reușit să profite din plin de șansa pe care a avut-o la CFR. Marius Șumudică era antrenor la CFR Cluj în momentul în care Paraschiv a fost transferat. Șumi a decis să-l cedeze sub formă de împrumut pe tânărul atacant la FC Voluntari.

Jucătorul a petrecut doar șase luni în Ilfov. El a înscris un singur gol în 12 meciuri oficiale, dar a reușit să ia contact cu nivelul din prima divizie. În iarnă s-a întors la CFR Cluj și a fost împrumutat la Hermannstadt, în Liga 2.

Paraschiv se simte excelent la Sibiu. A promovat cu echipa în Liga 1, iar acum este un om de bază pentru antrenorul Marius Măldărășanu și în prima divizie. În acest sezon, Daniel Paraschiv a înscris zece goluri și a livrat trei pase decisive, în 25 de meciuri. Așa i-a atras atenția lui Mircea Lucescu, iar Dinamo Kiev este gata să plătească 1,2 milioane de euro în schimbul său.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!