Mircea Lucescu Dinamo Kyiv Fenerbahce Fotbal extern

Mircea Lucescu, dorit în Turcia! Echipa de top care l-a ofertat pe antrenorul român

Mircea Lucescu (77 de ani) a rămas, în ciuda vârstei, unul dintre cei mai curtați antrenori români.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 28 Decembrie 2022, 20:34
Data actualizarii: Miercuri 28 Decembrie 2022, 20:39

„Il Luce” a dezvăluit că a fost ofertat de două ori de oficialii lui Fenerbahce, ultima dintre ele chiar în perioada în mandatul pe banca lui Dinamo Kyiv, însă susținut că i-a fost imposibil să lase echipa ucraineană la greu.

Mircea Lucescu, dorit de Fenerbahce

„Nu e vorba de asta. Fenerbahce avea o relație cu mine, eu puteam fi antrenorul lor, am o bună relație și cu actualul lor președinte. Când eram antrenor la Beșiktaș, aveam o relație bună și cu celălat, cu cel bătrân, când făcea și o reclamă pentru frigidere de la Găești.

A contat această relație, iar băiatul m-a solicitat ca antrenor când am terminat cu echipa Turciei, în decembrie 2018. I-am spus că, dacă reușește să ia acceptul Federației, atunci vin cu cea mai mare plăcere. Dar e vorba de acea ofertă, nu de cea de acum.

Acum, după ce am luat aceste trofee cu Dinamo Kiev, el a făcut din nou o solicitare, dar e greu să las acum o echipă, după doi ani. El a înțeles și l-a luat pe Jorge Jesus.

A obținut rezultate bune, a câștigat campionat cu Flamengo, a câștigat campionat în Portugalia, cu Benfica, dar și în Asia a făcut treabă bună. Și Fenerbahce a făcut treabă bună cu el.

A fost o discuție cu mine în primăvara acestui an, când s-a decis să nu se mai joace capionatul Ucrainei. Am rămas, pentru că era foarte greu să părăsesc o astfel de echipă în asemenea situație”, a spus Mircea Lucescu, potrivit Digisport.

Mircea Lucescu a semnat cu Dinamo Kyiv în iulie 2020 și mai are contract cu gruparea din Ucraina până în iunie 2024.

„Il Luce” a cucerit titlu cu Dinamo Kyiv în sezonul 2020/2021. În acest sezon, echipa românului ocupă locul trei în clasament (la egalitate de puncte cu Șakhtar, 30), după 15 etape.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!