Sergiu Hanca Sorin Cartu Universitatea Craiova Superliga Sergiu Hanca

Sergiu Hanca, pregătit să fie aruncat în luptă! Când poate debuta fostul dinamovist pentru Universitatea Craiova

Sergiu Hanca (30 ani) s-a întors în România și a semnat cu Universitatea Craiova. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Iulie 2022, 08:36
Data actualizarii: Miercuri 27 Iulie 2022, 08:37

Universitatea Craiova l-a transferat de Sergiu Hanca (30 ani). Jucător de bandă a ajuns liber de contract în Bănie, după ce și-a încheiat înțelegerea cu Cracovia, club pentru care a evoluat din ianuarie 2019. 

Venit la pachet cu Rivaldinho (27 ani), Hanca nu va fi utilizat de Laszlo Balint (43 ani) în returul cu Vllaznia, din turul 2 preliminar Conference League, de pe 28 iulie, de la 20:30, după cum a mărturisit Sorin Cârțu (66 ani). Însă, jucătorul poate fi o opțiune pentru derby-ul cu Rapid, de pe 31 iulie, de la 21:30, LIVE TEXT pe www.sport.ro

„Sunt la antrenamente, au semnat. (n.r. dacă vor juca cu Vllaznia) Nu, în nicun caz, nu sunt pe listă. În următoarele partide pot juca, dacă vom merge mai departe (n.r. în preliminariile Conference League). Rivaldinho e puțin în urmă cu pregătirea, dar Hanca face antrenament cu echipa și poate să intre cu Rapid”, a spus Sorin Cârțu pentru +digisport.ro.

Cariera lui Sergiu Hanca 

Prima echipa la care a evoluat Sergiu Hanca a fost FC Snagov, iar în 2012 a părăsit formația pentru o mutare la Bihor Oradea. A ajuns la Târgu Mureș și a fost cedat la Dinamo, în perioada de transferuri din iarna anului 2016.

Cele mai multe apariții din cariera sa profesionistă le-a bifat la Cracovia. În 115 partide a evoluat Hanca pentru clubul din Polonia, cu trei apariții mai mult decât la Dinamo, reușind 19 goluri și 20 de pase decisive.

De asemenea, Hanca a adunat și 7 selecții la echipa națională, pentru care a debutat chiar într-un meci cu Polonia lui Robert Lewandowski (33 ani), pe 10 iunie 2017. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!