Liga 1

Scene INCREDIBILE la Rapid: a fost nevoie de agentii de paza! "Eu nu sunt Che Guevara! Bata e singura lege?"

Ofiterul de presa de la Rapid, Lucian Ionescu a trimis o scrisoare deschisa sefilor LPF si FRF.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 Septembrie 2014, 15:26
Data actualizarii: Marti 16 Septembrie 2014, 15:30

Mesajul sau este o dovada clara ca la Rapid situatia este departe de a se indrepta nici ca atmosfera, nici ca nivel financiar.

SCRISOAREA

Lucian Ionescu a redactat randurile de mai jos pentru a trage un semnal de alarma fata de o nedreptate care sustine ca i s-a intamplat chiar la ultima partida jucata de Rapid, cu U Cluj, in Giulesti.

"Domnule Presedinte,

Numele meu este Lucian Ionescu si reprezint FC Rapid Bucuresti din postul de Ofiter de presa, contractual pana in luna martie 2015 si pana in data de 3 octombrie 2014 din punct de vedere al preavizului semnat de catre administratorul special numit cu putin timp in urma. Nu am intentia de a va rapi timpul intrand in detalii despre dificultatile zilnice aparute, atat in liga secunda, cat si acum, sau despre problemele de logistica si financiare la un club cu o traditie uriasa, dar aflat in insolventa. In fond, fiecare merge pe drumul pe care il alege.

Schimbarile perioadei recente din cadrul FRF si LPF m-au determinat sa cred indreptatit ca intreg fotbalul romanesc se aseaza pe un drum cu adevarat european. In acest sens, am adaugat experientei stranse in peste doua decenii petrecute in presa sportiva si in activitatea din fotbal, tot ceea ce a fost adus nou in regulamentele obligatoriu de respectat (si) de catre un Ofiter de presa. In urma examenului sustinut la FRF, a Certificatului si Legitimatiei primite din partea acestei institutii, constientizez importanta unui astfel de post in intregul context al desfasurarii unei partide de fotbal.

Astfel, am ramas stupefiat afland, cu doar cateva ore inaintea fluierului de start al meciului Rapid-Universitatea Cluj, de decizia administratorului special de a-mi interzice indeplinirea atributiilor la acest meci, atributii prevazute in Regulamentul Media al LPF. Cunoscand si faptul ca postul de Ofiter de presa nu poate fi ocupat fara vechime in presa sportiva si fara un examen sustinut la FRF, dar si consecintele care pot decurge prin absenta Ofiterului de Presa (amenzi sau chiar pierderea meciului la “masa verde” pentru lipsa la sedinta tehnica, nedistribuirea acreditarilor catre presa, obstructionarea prin absenta a bunului mers al televizarii partidei si a conferintei de presa, etc), din dragoste pentru Rapid am decis sa imi exercit meseria pe care o respect. Cu toate acestea, administratorul special a trimis firma de paza sa imi interzica practic dreptul la munca!

Aceste evenimente, reprobabile intr-un stat de drept, ma obliga sa ma intreb daca nu cumva fotbalul nostru forteaza o intoarcere in epoca de piatra unde singura lege o reprezenta bata. Ma mai intreb totodata care mai este rolul examenelor obligatoriu de sustinut la institutia dumneavoastra si rostul acelor certificate menite sa ateste profesionalismul posesorului.

Nu intentionez sa imi caut dreptatea la dumneavoastra pentru ca probabil nu aveti calitatea de a va implica in problemele interne ale unui club. Nu am nici forta de a ma transpune intr-un Che Guevara al fotbalului romanesc, insa imi pot permite sa trag un semnal de alarma! Cele doua institutii conducatoare in fotbalul nostru, FRF si LPF au depus eforturi vizibile si considerabile de a proteja interesele jucatorilor si antrenorilor. Dar, dincolo de actorii din teren si de lumina reflectoarelor exista personaje cu posturi obligatorii in dosarul de licentiere al unui club si cu un rol bine definit in desfasurarea unui meci de fotbal. Din pacate, aceste personaje raman permanent in bataia vantului, fara nici un fel de protectie si se afla la bunul plac al unora care nu cunosc ce reprezinta in chintesenta fenomenul social numit fotbal.

Probabil ca sunt primul care va scrie dar, in mod cert, nu si singurul aflat intr-o astfel de situatie.

Cu stima,
Lucian Ionescu
Ofiter de presa
FC Rapid Bucuresti"

Modifică setările cookies