Scapi de B? Mergi in Europa League! Fara Astra, Petrolul, Dinamo si Craiova in Europa, ANOMALIGA 1 traieste un an istoric

Scapi de B? Mergi in Europa League! Fara Astra, Petrolul, Dinamo si Craiova in Europa, ANOMALIGA 1 traieste un an istoric

Romania traieste un an mai ciudat ca niciodata. Cluburi care si-au stabilit ca obiectiv evitarea retrogradarii acum isi fac planuri pentru calificarea in Grupele Europa League.

Cum (aproape) toate cluburile cu pretentii din Romania au reusit sa supravietuiasca datorita procedurii de intrare in insolventa, Romania este primul campionat din lume care a ajuns sa premieze salvarea de la retrogadare sau promovarea in Liga I cu calificarea in Europa League.

Astazi, Astra Giurgiu a aflat ca nu a primit licenta UEFA pentru sezonul viitor, asa ca finalul de campionat este practic compromis. Indiferent de locul pe care se va clasa, nu va putea sa joace la anul in Europa League. Singura miza in campionatul intern mai ramane premiul din drepturile TV.

Astra, Petrolul, Dinamo si Craiova sunt cluburile din Romania clasate pentru Europa League, dar fara drept de joc, ori din cauza insolventei, ori din cauza ca au fost infiintate in urma cu doi ani, cazul CSU.

In acest context, ASA Tg. Mures are deja locul asigurat in Europa League si spera sa ajunga chiar in Champions League, in locul Stelei, in timp ce Viitorul lui Hagi si FC Botosani sunt urmatoarele clasate din Romania cu drept de a juca in Europa. In ciuda faptului ca cele doua se afla pe locurile 7, respectiv 8, in Liga I.

In urma cu an, cele doua s-au chinuit sa ramana in Liga I. Viitorul s-a salvat in ultima etapa, cu o victorie la limita in fata celor de la Ceahlaul Piatra Neamt si a terminat la 2 puncte peste linia retrogradarii, in timp ce Botosani a terminat tot pe 8, locul actual din campionat, dar la 5 puncte de retrogradare.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Coronavirus România, bilanț 13 iunie: 69 de cazuri noi și 9 decese
BRAT
Modifică setările cookies