Scandalul cu Armata, inghetat de instanta! Ce risca Steaua daca nu primeste motivarea deciziei in 7 zile! Miercurea viitoare, primul meci oficial

Autor: Sport.ro
Miercuri 11 Februarie 2015, 14:36

	Scandalul cu Armata, inghetat de instanta! Ce risca Steaua daca nu primeste motivarea deciziei in 7 zile! Miercurea viitoare, primul meci oficial

Au trecut mai mult de 60 de zile de cand Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat verdictul de anulare a marcii "Steaua Bucuresti" in razboiul dintre echipa de fotbal si Clubul Sportiv al Armatei.

Cu o saptamana inainte de reluarea sezonului, Steaua asteapta cu sufletul la gura motivarea deciziei data de instanta pe 3 decembrie.

Acesta este primul pas in demararea unor negocieri cu Clubul Sportiv al Armatei, dupa cum a anuntat presedintele Stelei, Valeriu Argaseala.

Mai este o saptamana pana la primul meci oficial al Stelei pe 2015, cel din Cupa Ligii cu Astra, iar clubul se afla intr-o situatie critica. Peluza Sud a demarat campania "Nimeni la meci", iar suporterii au anuntat ca nu vor sustine echipa sub denumirea de FCSB.

Insa cel mai sensibil subiect al conflictului dintre clubul de fotbal si Armata este legat de palmares. Tudorel Stoica a fost cel care a lansat bomba: "Palmaresul nu mai este la Becali, a ramas la Armata. Gata, s-a terminat cu Steaua."

Conducerea Stelei a respins orice fel de speculatie pe aceasta tema, iar situatia nu a putut fi clarificata nici de presedintele federatiei, Razvan Burleanu.

"Inca nu stim situatia palmaresului, ne vom lamuri odata cu motivarea instantei.", a declarat Burleanu la Sport.ro.

Redactarea unei decizii ICCJ se face in termen de cel putin 30 de zile. Se poate cere si emiterea motivarii in regim de urgenta, dar in cele mai multe cazuri termenul depaseste 60 de zile.

Situatia neclara in care se afla Steaua ar putea afecta clubul in urmatoarele saptamani. Sezonul se reia cu doua meciuri importante pe Ghencea, cu Astra in Cupa Ligii si cu Rapid in campionat, iar Steaua risca sa joace aceste partide cu tribunele goale.


Primele 5 meciuri ale Stelei:

18 februarie: vs. Astra - acasa, Cupa Ligii
22 februarie: vs. Rapid - acasa, campionat
1 martie: vs. CSU Craiova - deplasare, campionat
5 martie: vs. Petrolul - deplasare, Cupa Romaniei
7 martie: vs. CFR Cluj - acasa, campionat


Pana la demararea negocierilor cu Armata, Steaua este obligata sa foloseasca numele FCSB si emblema modificata.

"Armata e de acord sa lase sigla Stelei, dar cei de la Steaua trebuie sa dea si ei ceva Clubului Sportiv. Cred ca Gigi Becali trebuie sa discute cu ei, e foarte importanta sigla Stelei. Daca suporterii nu mai merg la stadion, e foarte greu pentru club" - Ilie Nastase
Incidența cazurilor de Covid-19 în România. 11 județe sunt în scenariul roșu
BRAT
Modifică setările cookies