Liga 1

Sarbatoare la Timisoara! Zambon a fost INVINS! Poli si-a recuperat palmaresul!

Curtea de Apel din Bucuresti a respins apelul formulat de societatea lui Claudio Zambon in cazul palmaresului istoric al Politehnicii Timisoara.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 09 Februarie 2011, 13:18
Data actualizarii: Miercuri 09 Februarie 2011, 13:32

Curtea de Apel Bucuresti a anuntat ca omul de afaceri Claudio Zambon, care s-a aflat in litigiu cu actualul club de Liga I FC Timisoara privind palmaresul Politehnicii Timisoara, nu a atacat pentru a doua oara decizia instantei si astfel formatia prim-divizionara are castig de cauza in proces.

Claudio Zambon putea sa faca al doilea apel la decizia initiala pana la 3 februarie.

Clubul banatean a publicat pe site-ul oficial decizia Curtii de Apel Bucuresti in privinta litigiului dintre Asociatia Fotbal Club Politehnica Timisoara, in cadrul careia activeaza acum clubul din Liga I, si SC Fotbal Club Politehnica Timisoara SA, societatea omului de afaceri italian Claudio Zambon. In motivarea deciziei se arata ca atunci cand italianul Claudio Zambon a transformat clubul in societate pe actiuni, in baza legii 69 din anul 2000, "actul constitutiv s-a incheiat ca si in cazul infiintarii unei societati noi. (...) Astfel s-a dovedit in cauza ca societatea intervenienta (n.r. - clubul condus acum de Marian Iancu) a continuat sa existe si sa functioneze pe deplin si dupa incheierea actului constitutiv al societatii parate (n.r. - clubul lui Claudio Zambon), pana in prezent, neoperand nicio transmitere a patrimoniului sau catre societatea parata".

Astfel, Tribunalul Bucuresti a decis ca echipa pe care italianul Claudio Zambon a mutat-o la Bucuresti acum opt ani era o societate noua, in timp ce Politehnica Timisoara si-a continuat activitatea in Banat. Pe plan sportiv, aceasta decizie a unei instante comerciale este confirmata si de faptul ca Poli Timisoara a continuat sa evolueze in esalonul secund, cu o echipa formata in mare parte din juniori, chiar si dupa ce investitorul italian a plecat impreuna cu jucatorii pe care ii avea sub contract.

Timisorenii doresc sa schimbe numele echipei din FC Timisoara in Politehnica Timisoara chiar inainte de inceperea returului, dar in mod normal acest lucru nu este permis de regulamentele fotbalistice in vigoare, insa banatenii spera ca Federatia Romana de Fotbal, mai exact Comitetul Executiv al acesteia, va face o exceptie, tinand cont de situatia mai putin obisnuita si de decizia definitiva a tribunalului. Chiar daca acest lucru nu se va realiza imediat, schimbarea va fi facuta cu siguranta la vara, in pauza dintre sezoane, iar aniversarea de 90 de ani a Politehnicii Timisoara va regasi clubul functionand sub denumirea initiala.

VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies