Șapte întrebări și șapte răspunsuri după FCSB – Rapid 3-1. Caramavrov scrie despre derby-ul de pe Național Arena

FCSB Rapid FCSB Rapid Superliga
Florin Caramavrov
Data publicarii: Duminica 06 Noiembrie 2022, 23:42
Data actualizarii: Duminica 06 Noiembrie 2022, 23:46

FCSB - Rapid 3-1, duminică seara, într-un meci din etapa a 17-a a Superligii.

FCSB a fost clar mai bună în fața unei echipe a Rapidului care s-a trezit abia când a rămas în 10 jucători. Dar să vedem care au fost dilemele meciului.

1. De ce n-a reacționat Mutu la pauză?

N-am înțeles ce a mai așteptat Mutu la 0-2. Poate să primească și golul 3! Primul 11 trimis în teren de antrenoul Rapidului a dezamăgit în prima repriză. Un joc fără agresivitate, spre deosebire de adversar, o evoluție palidă a oamenilor de atac și erori mari în defensivă.

La 0-2 și cu un astfel de exprimare modestă, trebuie să reacționezi, să schimbi ceva, nu să aștepți ca echipa să-și revină printr-un miracol. Iar Rapid nu și-a revenit, ba dimpotrivă, a mai luat un gol în debutul părții a doua.

2. E Rapid echipă de titlu? 

Din ce am văzut duminică seara, clar nu! Un campionat nu se câștigă doar pe teren propriu. Acasă, Săpunaru și ai lui sunt neînvinși, având în spate niște suporteri senzaționali, care cântă tot timpul. Afară, joaca pare mai grea. 

Când va reuși un joc consistent și pe terenuri străine, atunci vom putea vorbi despre un Rapid pregătit să se bată la locul 1.

3. Ce-ați făcut cu hențul?

Deci la Șut e henț dacă dă gol și nu e henț dacă dă pasă de gol! Asta am înțeles din explicațiile specialistului Marius Avram la Digisport. Au spus-o și jucătorii: „Nu mai știm când e henț!” Regulamentul e ambiguu sau lasă loc de interpetări. UEFA ar trebui să sesizeze aceste anomalii și să dea o linie comună fazelor în care mingea este jucată cu mâna.

Dați-ne, domnilor, Hențul înapoi. Când jucam fotbal în copilărie, știam că atunci când pui mâna pe minge e henț. Acum, de multe ori, nu mai e!

4. Ce jucător nu trebuie să lipsească de la națională?

Unul dintre puținii fotbaliști din România care arată occidental este Cordea. Gândește, are curaj, viteză de reacție, forță, șut, finalizare, pasă decisivă. E singurul care a jucat bine aproape meci de meci, chiar în partidele în care echipa lui a fost comică.

5. Este Octavian Popescu jucător de echipă?

Chiar dacă a dat pasa decisivă pentru 1-0 și golul de 3-0, Octavian Popescu nu-mi pare să aibă spirit de echipă, e doar pentru el. Se vede, se simte din atitudinea lui, din modul cum se bucură la golul marcat. Poate e doar o impresie, dar eu așa îl simt. Are nevoie să i se explice că mai are 10 coechipieri lângă el.

6. Unde a fost luptătorul Săpunaru?

Chiar nu înțeleg ce s-a întâmplat cu liderul Rapidului. Nu a fost el, băiatul rău din defensivă, parcă prea relaxat în prima repriză, parcă fără repere la golul trei al FCSB-ului. A atacat decisiv la Olaru și l-a pierdut din vedere pe Octavian Popescu. Când căpitanul nu e concentrat sută la sută, nici ceilalți jucători nu pot evolua la maxim. 

Dubios de cuminte a fost Săpunaru, ca și întreaga echipă a Rapidului. În afară de Morais, niciun alt jucător nu a luat vreun „galben” într-un asemenea meci în care, de obicei, trebuie să muști din gazon și din adversar.

7. De ce i-au cedat nervii lui Morais?

Nici Junior Morais, inima Rapidului, nu a pulsat la maxim. A luat „galben” din frustrare, la 0-3, și a continuat imediat cu acel gest care i-a adus cartonașul roșu direct. Tot din frustrare. Când jocul nu merge, nici al tău, nici al echipei, apar și astfel de „ieșiri”. Plus că, după o anumită vârstă, creierul  se oxigenează mai greu, nervii cedează mai ușor.

În concluzie, Rapid mai are nevoie de timp, poate și de ceva jucători, până când va deveni o echipă de titlu, în timp ce FCSB mai are nevoie de câteva meciuri de acest gen pentru a deveni o echipă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!