guangzhou New Jersey Nets Superliga

Romanii au de unde invata! Vezi ce trucuri folosesc strainii pentru a strange bani la cluburi!

Criza mondiala a lovit mai pese tot in lume, insa exista cluburi sportive mici care se descurca de minune.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 Martie 2010, 15:27
Data actualizarii: Joi 04 Martie 2010, 15:38

Cel mai clar exemplu pentru echipele din Liga I vine din NBA. Echipa New Jersey Nets are 6 victorii si 53 de infrangeri in ultimii ani, insa reuseste sa adune bani la buget doar din biletele de la meciuri.

Americanii au gandit o serie de super oferte ce i-a atras ca un magnet pe spectatori, in conditiile in care un bilet costa 29 de dolari!

De exemplu, in urma cu cativa ani, somerii din New Jersy primeau pe langa tichetul de intrare si sfaturi pentru reusita in cariera. Apoi, pentru un abonament de 10 partide, suporterii primeau un tricou al favoritilor si un tricou al adversarilor.

De curand insa, cei de la Nets au socat lumea baschetului cu o super oferta! Orice persoana de peste 18 ani primeste un cupon prin care isi poate calcula taxele gratuit. Propunerea a venit chiar de la seful Fiscului din New Jersey –  "Sunt femeie care pariez, si simt ca Nets va lua campionatul in urmatorii 10 ani" spunea aceasta.

Chestia cu titlul ramane de vazut, Nets are 6 victorii si 53 de infrangeri, sunt cei mai slabi, si totusi arena este plina meci de meci.

Un alt exemplu vine din Asia. O echipa de fotbal din China a costat 15 milioane de dolari. Retrogradati in B pentru ca au jucau pentru mafia pariurilor, chinezii de la Guangzhou si-au gasit un nou sponsor.

Evergrande Real Estate a platit 18 milioane de dolari pentru a cumpara pe Guangzhou, echipa retrogradata saptamana trecuta din Chinese Super League dupa ce s-a descoperit ca faceau jocurile mafiei pariurilor.

Din cele 18 milioane de euro, 3 milioane reprezinta datoriile clubului si restantele salariale ale jucatorilor. "Este o perioada grea pentru Guangzho si clubul are nevoie de ajutor pentru a iesi la suprafata. Suporterii inca sunt interesati de echipa, iar sportul in China arata promitator", a spus Xu Jiayn, presedintele Evergrande Real Estate.

Modifică setările cookies