Mircea Sandu Pandurii Targu Jiu Steaua verdictul UEFA Superliga

"Romania NU isi pierde locul de Champions League, indiferent de decizie!" Sandu explica ce se intampla in cazul unui verdict nefavorabil:

Mircea Sandu a fost asigurat de oficialii UEFA ca Romania nu isi va piede locul de Liga Campionilor, chiar daca verdictul UEFA va fi nefavorabil Stelei.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Iunie 2013, 23:07
Data actualizarii: Marti 25 Iunie 2013, 00:07

Presedintele Federatiei spune ca in cazul in care Steaua va fi exclusa din Europa, conform regulamentului, Pandurii Targu Jiu va accede automat in preliminariile Ligii Campionilor.
 

Citeste si: Antoni Gaudi, "arhitectul lui Dumnezeu", sarbatorit de Google la 161 de ani de la nastere printr-un Doodle

Pare o procedura destul de complicata, in conditiile in care Pandurii Targu Jiu a fost astazi in urne la tragerea la sorti pentru turul 2 preliminar Europa League.

De asemenea, Sandu mai spune ca o astfel de decizie nefavorabila in cazul Stelei ar atrage si accederea clubului FC Vaslui in Europa League.

"In cazul in care Steaua este exclusa definitiv, dupa cele trei instante judecatoresti, atunci, conform regulamentului, trebuie sa patrunda in Liga Campionilor echipa de pe locul doi din campionatul Romaniei si se coboara un loc cu Liga Europa (n.r. - Fc Vaslui ar urma sa evolueze in Europa League)."

"Astea sunt prevederile regulamentare. Eu am discutat de doua ori cu colegii de la departamentul international si este clar, in urma criteriului sportiv si mai apoi cel de licentiere, echipa de pe locul urmator participa la competitie in situatia in care cea care si-a capatat dreptul nu indeplineste conditiile. In 2007, undeva in aprilie, s-a luat aceasta decizie, ca orice decizie definitiva sa atraga dupa sine inlocuirea cu urmatoarea clasata. Dar poate nu e nevoie de asta."

"In orice caz, Romania nu pierde locul in Champions League, merge echipa de pe locul doi", a spus Sandu pentru Mediafax.

Modifică setările cookies