Ion Craciunescu CCA Liga 1

REVOLUTIE fara precedent in fotbalul romanesc! Arbitrii fac instructaj anti-spaga cu comisari MAI! Ce PLAN a pus la cale Ion Craciunescu:

Ion Craciunescu ia masuri dure penrru a schimba imaginea arbitrajului din Romania. Din planul sau nu lipseste si un antrenament special pentru arbitri.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 09 Martie 2012, 07:12
Data actualizarii: Vineri 09 Martie 2012, 07:12

"Fotbalul romanesc are o problema de conduita, inclusiv arbitrajul", spune seful CCA, Ion Craciunescu, despre noua reforma din arbitraj. Seful CCA vrea sa puna in aplicare un plan prin care sa se asigura ca arbitrajul va fi ferit de alte acuzatii de coruptie. In acest sens, Craciunescu vrea sa aduca in fata arbitrilor un personaj autorizat care sa-i pregateasca pe arbitri pentru astfel de situatii.

Astfel, la urmatoarea sedinta pe care arbitrii din lotul national o vor avea, acestia vor consulta un angajat al MAI pentru a fi lamuriti in ceea ce priveste asemenea cazuri. Comisarul sef Constantin Duvac, directorul Directiei Juridice din Inspectoratul General al Politiei Romane este cel care ii va consilia pe arbitri, scrie ProSport.

"O sa vorbesc cu generalul Duvac sa le tina cursuri arbitrilor despre cum trebuie sa se comporte in relatia cu presedintii de cluburi, cu patronii sau cu autoritatile statului", a dezvaluit Craciunescu. In acest fel, seful CCA intentioneaza sa faca un instructaj anti-spaga cu arbitrii, pentru ca acestia sa stie cum sa procedeze in momentul in care oameni de fotbal vor incerca sa-i abordeze.

"Ei, arbitrii, trebuie sa stie ca, daca ajung vreodata la DNA, vor avea in mine principalul lor acuzator", aspus seful CCA, care incearca sa construiasca si o baza sportiva unde vrea sa organizeze mai multe cantonamente pentru instruirea arbitrilor. "O sa facem la Ramnicu Valcea sau la Caciulata o baza de pregatire, sa tinem cursuri de doua ori pe luna pentru arbitri", a dezvaluit Craciunescu.

10 arbitri sau conducatori ai acestora au fost acuzati in ultimii patru ani pentru fapte de coruptie: Gheorghe Constantin, Marcel Lica, Marcel Savaniu, Aurelian Bogaciu, Sorin Corpodean, Lucian Dan, Sorin Caia, Maruis Martis, Ionica Serea, Vasile Avram
 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies