FRF Christos Papadopoulos Echipa Nationala Razvan Burleanu Superliga

Revolutia pregatita de Burleanu la nivelul loturilor nationale: un specialist cu 15 ani experienta la Schalke si Stuttgart a semnat cu FRF si va merge la EURO

Razvan Burleanu l-a prezentat intr-o conferinta de presa pe doctorul Christos Papadopoulos, noul colaborator al FRF si al echipei nationale.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Martie 2016, 12:34
Data actualizarii: Vineri 18 Martie 2016, 12:56

Grecul Christos Papadopoulos, doctor cu 15 ani de experienta in fotbalul german si cu un CV extrem de bogat, este noul colaborator al FRF. Acesta se va ocupa de pregatirea fizica a loturilor nationale si va merge chiar alaturi de prima reprezentativa la EURO 2016.

Papadopoulos a lucrat timp de 10 ani la Schalke si alti 5 ani la Stuttgart. Acum, acesta spune ca este pregatit pentru o noua provocare.

"Doctorul Christos Papadopoulos, un remarcat in Germana, un specialist foarte cunoscut si reputat. Doctor in stiintele sportului, si-a inceput cariera la Schalke 04, unde a lucrat aproape un deceniu. A lucrat cu Juup Henynckes, Huub Stevens si Marc Wilmots. In ultimii 5 ani a lucrat la Stuttgart, cu Armin Veh si Bruno Labbadia.

Este si terapeut sportiv si cadru asociat la Universitatea din Bochum. A mai lucrat la Institutul de Medicina din Koln si Frankfurt.

Nu pot decat sa-i urez bafta si mult succes in noua sa pozitie.

Domnul Papadopoulos isi va incepe activitatea duminica si va merge la EURO.

In planul nostru strategic de dezvoltare, ne-am definit cateva zone de interes", a spus Razvan Burleanu.

Christos Papadopoulos a surprins atunci cand, dupa cateva raspunsuri in limba germana, a vorbit o romana foarte corecta. Acesta a spus ca si-a petrecut o buna perioada in Romania la inceputul anilor '80, in vremea in care era student. Ulterior, acesta a ajuns in Germania si a lucrat in domeniul sportiv, dar a predat si la universitati precum cea din Bochum.

"Astept cu nerabdare sa imi incep activitatea, cred ca este o noua provocare. Sunt provocat si in egala masura onorat. Este o sarcina unica in Europa, pentru ca, din cate stiu eu, nu exista alta Federatie europeana cu un proiect de conceptualizare in ceea ce priveste performanta si motricitatea in fotbal.

Stim cu totii ca in privinta tehnicii si a tacticii in fotbal, procesul a inceput de multa vreme. Dar astazi trec in prim plan si calitatile fizice ale jucatorilor, si din cauza cresterii intensitatii efortului. Interventia noasta de specialitate este menita sa faca fotbalul sa tina pasul cu alte sporturi, in care efortul este foarte ridicat.

Am petrecut o perioada in Romania in anii'80. Atunci nu aveam posibilitatea de a invata in Grecia la o academie sportiva, pentru ca nu exista asa ceva. Asa am ajuns in Romania.

Am avut bucuria sa vorbesc atat cu Alex Maxim, caruia i-am fost alaturi la echipa, dar si cu un alt jucator roman, cu Ciprian Marica. A fost o experienta deosebita pentru ca am putut vorbi cu ei intr-o limba comuna.

Probleme cu integrarea fizica in fotbalul german nu au avut doar romani, ba chiar si olandezi. In general, fotbalistii straini se intampla sa aiba probleme, nu este doar cazul romanilor", a spus si Christos Papadopoulos.

"Am lucrat multi ani in Bundesliga, am facut munca de pionierat in domeniul meu. Am inceput atunci cand profesia de antrenor de conditie fizica nu exista. Am contribuit personal la dezvoltarea acestei profesii si am castigat multe cunostinte inclusiv in logistica acestei meserie.

Dupa Schalke, am ajuns la Stuttgart, echipa care nu era la acelasi nivel. Acolo a trebuit sa contribui mult mai mult, inclusiv pentru a aduce clubul la acelasi nivel din punct de vedere logistic.

Consider ca aceasta este o noua provocare si ma bucur sa impartasesc din ceea ce numesc eu "tezaurul meu de cunostinte", a mai spus specialistul de origine greaca.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!