Razboiul comunicatelor Hagi - FRF | Gica Hagi, replica la replica Federatiei: "Ce inseamna alternativa? Sa-mi traduceti voi. Eu sunt atacat"

Razboiul comunicatelor Hagi - FRF | Gica Hagi, replica la replica Federatiei: "Ce inseamna alternativa? Sa-mi traduceti voi. Eu sunt atacat"

Gica Hagi a trimis o scrisoare deschisa catre FRF legata de prezenta fiului sau la nationala, dar si de alti jucatori de la Viitorul. 

UPDATE | Gica Hagi reactioneaza inca o data, la aproximativ doua ore de la raspunsul FRF prin intermediul unui comunicat. 

Acesta a postat un nou comunicat pe site-ul Academiei Gheorghe Hagi.

"In comunicatul dat publicitatii In ziua de 22 septembrie am prezentat unele situatii grave legate de calitatea selectiei de la loturile nationale de juniori si tineret. Nu am vorbit de statistica si am sesizat probleme concrete de selectie.

Un fost oficial din cadrul sectorului tehnic al FRF a afirmat ca trebuie create "Alternative la Academia lui Hagi". Ce Inseamna cuvantul "alternativa"? Va rog sa mi-l traduceti voi.

Doar prin cateva exemple am vrut sa demonstrez mass-mediei si suporterilor din Romania ca eu sunt cel atacat. Am facut acest lucru tocmai pentru a nu se crea o imagine eronata ca eu am atacat FRF, asa cum s-a speculat.

1. Am sesizat selectia care s-a facut la loturile nationale de tineret si juniori prin disparitia subita din circuit a unor jucatori foarte competitivi (Mitrita, Balasa, Manea, Tanase), iar despre fiecare dintre acestia am argumentat In scrisoarea din 22 septembrie. Am facut acest lucru pentru ca s-a tot invocat ca "aria de selectie este redusa".

2. Cele mai bune argumente In ceea ce priveste "Alternativa la Academia lui Hagi" sunt cele doua lucruri petrecute cu Ianis Hagi:

a) In urma cu doi ani si cu opt jucatori de la Academia Hagi In echipa, Romania U17 (generatia '98) s-a calificat la Turul de Elita dupa ce a Invins cu 6-1 Danemarca. La Turul de Elita numarul jucatorilor din Academia Hagi s-a redus, iar directorul tehnic din acea perioada a Incercat sa-l umileasca pe Ianis.

b) Cu toate ca Ianis Hagi a reusit performante foarte mari pentru varsta lui (la 17 ani declarat cel mai bun tanar jucator din Liga I pe baza voturilor antrenorilor si a capitanilor de echipa) nu a obtinut pana In acest moment nici macar o promovare la un lot national superior ca varsta. Ianis merita sansa unei promovari pe care a avut-o orice alt jucator talentat din Academie sau de la alt club din tara.

3. Tot ceea ce am transmis a fost In nume propriu. Obiectivul meu este sa sprijin fotbalul romanesc si vreau sa aiba rezultate, nu sunt contra FRF. Nu ma bagati In nici fel de joc politic sau In vreo "barca". Nu ma simt In "barca" nimanui, doresc doar binele fotbalului romanesc si Imi asum tot ceea ce am spus pentru ca am fost lider.

Voi apara Intotdeauna jucatorii valorosi si sunt ghidat de principii si reguli. Orice tanar talentat merita sa fie ajutat, asa cum am fost inclusiv eu. Pentru mine sprijinul Inseamna Promovare.

Acum 18 ani am semnalat unele lucruri si am fost judecat gresit, dar mi s-a dat dreptate peste ani. Nu vreau ca si acum sa se Intample la fel.

Cred ca acum m-am facut Inteles. Este ultimul comunicat pe care Il dau pe aceasta tema.

Cu deosebit respect, Gheorghe Hagi (manager tehnic FC Viitorul si Academia Hagi)", se arata in comunicatul lui Hagi.


FRF ii raspunde lui Hagi cu cifrele seci ale convocarilor de la Viitorul, dar si despre absentele lui Ianis de la actiunile nationalelor din ultimul an.

COMUNICAT FRF

In urma scrisorii deschise a domnului Gheorghe Hagi, manager tehnic FC Viitorul si Academia Hagi, din data de 21 septembrie 2016, Comisia Tehnica a Federatiei Romane de Fotbal evidentiaza urmatoarele concluzii de ordin statistic privind prezenta jucatorilor FC Viitorul si Academiei Hagi la actiunile loturilor nationale:

• In ultimul an, la actiunile selectionatei Under 19 au participat 11 jucatori legitimati la Academia Hagi plus inca doi care apartin Academiei, dar sunt imprumutati (Vladescu si Grecu).

• In top 3 ”minute jucate” in ultimul an la nivel Under 19 se regasesc doi fotbalisti de la Academia Hagi: 1. Pascanu (Leicester – 940 minute), 2. Capusa (AGH – 793 minute), 3. Kilyen (AGH – 762 minute). in top 10 ”minute jucate” se regasesc 5 fotbalisti de la Academie.

• Aceste cifre au fost realizate in ciuda faptului ca, in perioada 23 martie – 30 martie 2016, pentru turneul din Republica Moldova, Academia nu a pus la dispozitie cei 6 jucatori convocati, invocand faptul ca nu este vorba de o data din calendarul FIFA.

• Cu privire la prezenta lui Ianis Hagi la actiunile selectionatei Under 19, jucatorul a fost convocat, dar clubul a solicitat sa nu participe la turneul Caput Mundi al echipei nationale din perioada 25 februarie – 4 martie 2016, in vreme ce clubul Fiorentina nu a permis prezenta lui la lot pentru „dubla” cu Israel din 6-11 august, motivand faptul ca nu este vorba de o data din calendarul FIFA.

• La ultima actiune a reprezentativei Under 19, in Finlanda, au fost prezenti 4 fotbalisti de la Academia Hagi, plus Ianis Hagi si Grecu, fotbalist al Academiei, dar care evolueaza sub forma de imprumut la SCM Pitesti. Din cei 12 fotbalisti din Romania convocati, 5 apartin de Academia Hagi.

• La nivelul reprezentativei U21, in cele 9 partide din actuala campanie de calificare la Euro 2017 au fost utilizati 29 de jucatori, 28% fiind jucatori sau fosti jucatori de la Viitorul, adica 8.

• Situatia titularizarii jucatorilor si fostilor jucatori de la Viitorul a fost aceasta: 4 titulari cu Armenia (3-0), 6 titulari cu Bulgaria (0-2), 3 titulari cu Armenia (3-2), 4 titulari cu Luxemburg (1-0), 2 titulari cu Danemarca (0-2), 4 titulari cu tara Galilor (1-1), 3 titulari cu tara Galilor (2-1), 2 titulari cu Danemarca (1-3). Practic, Viitorul a avut in medie 3 jucatori titulari la fiecare meci al Romaniei U21. 

Citeste si:Gica HagiFRF
VIDEO PROTVPLUS.RO

Inspectorul PRO. Sulina, colțul de rai uitat în cel mai estic punct al UE. Nu există nici măcar dotări minime
BRAT
Modifică setările cookies