Liga 1

Răuță, nervos după eliminarea din derby: "Prea ușor se dau cartonașele. Dacă nu merităm, mergem în Liga 2!"

Dinamo a suferit un nou eșec contra lui FCSB, scor 0-3, după 0-6 în partida tur.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Ianuarie 2022, 22:46
Data actualizarii: Duminica 30 Ianuarie 2022, 22:49

Octavian Popescu a deschis scorul după doar două minute, cu o execuție splendidă din afara careului, iar Dinamo a rămas în inferioriate numerică din minutul 35, când Alexandru Răuță a văzut al doilea galben. În partea secundă, FCSB a mai marcat de două ori, prin Ianis Stoica (75') și Răzvan Oaidă (81'), iar echipa lui Toni Petrea s-a impus cu 3-0.

Alexandru Răuță: "Prea ușor se dau cartonașele!"

Răuță, căpitanul lui Dinamo, spune că a fost eliminat mult prea ușor de arbitrul Ovidiu Hațegan și regretă că și-a lăsat în inferioritate numerică echipa din prima repriză.

"Primul galben a fost acordat foarte ușor. Se vede că n-am făcut nimic, nu pot sta cu mâinile la spate. La al doilea l-am atins, dar prea ușor se dau cartonașele, mai ales la un meci de asemenea încărcătură. Da, îmi reproșez... adrenalina meciului, ne dorim toți. Îmi reproșez, mai ales al doilea galben. N-aveam voie să las echipa în 10, mai ales la 1-0. La primul galben cred că n-a fost nimic, se vede și pe fază clar.

Mister m-a încurajat, știe ce putem fiecare în parte, dar se pare că astăzi nici norocul n-a fost de partea noastră, am luat gol în secunda 45, un gol extraordianar Octavian Popescu. Cine vine acasă la noi dă eurogoluri. La 1-0, ați văzut și Rapid, a jucat în 10 și a egalat. Am avut ocazie prin Matei, au mai fost situații, dar e greu cu FCSB când joci în 10. Trebuie să ridicăm capul, mergem înainte, n-avem încotro", a spus Răuță.

Alexandru Răuță: "Dacă nu merităm, mergem la Liga 2!"

Mijlocașul a vorbit ulterior despre șansele de salvare de la retrogradare ale lui Dinamo, care este acum la 10 puncte în spatele locului 14, care duce la baraj, ocupat de FC U Craiova.

"E dureros. Anul trecut i-am bătut și noi în Cupă. Anul ăsta se pare că n-am putut face mai mult. Și în tur a luat Steliano Filip roșu la 0-1. Parcă e ca un făcut să luăm roșu cu ei în prima repriză. Au fost mai buni sezonul ăsta, trebuie să recunoaștem. Dinamo pe care o știa toată lumea nu mai e demult, dar noi încercăm să facem o echipă, un grup. Azi, în multe momente, s-a văzut o schimbare. Trebuie să-i integrăm pe cei noi și sperăm s-o scoatem la capăt.

E foarte greu, dar ne antrenăm foarte bine. La Pitești avem gol valabil, ni-l anulează. Azi am rămas în 10. Sunt momente cheie care fac ca meciul să se dezechilibreze. Sperăm să facem cât mai multe puncte în play-off pentru că în play-off ne va fi foarte greu.

Nu ne bazăm pe răul altora, nu dorim răul nimănui. Să se joace pe teren, nu să se facă 18 echipe. Cine merită să rămână în Liga 1, rămâne. Cine nu, merge la Liga 2. Dacă nu merităm n Liga 1, mergem în Liga 2, dar eu sunt sigur că ne vom salva și fără baraj", a mai spus Răuță.

În urma acestui rezultat, FCSB și-a consolidat poziția secundă, cu 51 de puncte în 23 de etape, și s-a apropiat, cel puțin temporar, la șapte lungimi de liderul CFR Cluj. De partea cealaltă, Dinamo rămâne pe poziția 15, penultima, cu doar 12 puncte.
 
În runda următoare, FCSB va primi vizita lui FC U Craiova, iar Dinamo va juca pe terenul lui FC Botoșani.
Modifică setările cookies