Liga 1

Rapid, patronat de MASSONE! Povestea viitorului patron: Numit HOT de britanici, a distrus in 12 luni un club din Scotia

Angelo Massone va fi noul patron al Rapidului. A mai condus un club din Scotia, pe care l-a distrus, iar astazi a sosit in Romania.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 01 Iulie 2014, 19:05
Data actualizarii: Marti 01 Iulie 2014, 19:51

Angelo Massone a fost luat astazi de la aeroport de Renzo Rossi, urmand ca in perioada urmatoare sa discute preluarea Rapidului.

A RETROGRADAT-O PE LIVINGSTONE IN LIGA A 3-A

Angelo Massone a fost unul dintre principalii actionari, in 2008, la Livingstone, in Scotia. Alaturi de mai multi parteneri, acesta l-a adus ca antrenor in iulie 2008 pe Roberto Landi, fost antrenor la FC National, pe care l-a dat afara, in urma rezultatelor proaste, 5 luni mai tarziu.

Clubul a intampinat probleme cu banii si dupa ce Angelo Massone a refuzat sa plateasca datoriile la timp, a fost trecut in insolventa si apoi retrogradat un an mai tarziu in Liga a 3-a din Scotia. Acesta si-a vandut apoi toate actiunile partenerilor sai si s-a retras.

A VRUT S-O CUMPERE PE HEARTS

In 2013, Angelo Massone, avocat de meserie, a vrut sa devina principalul finantator de la Hearts, tot din Scotia, insa oferta sa, de 5 milioane de lire, a fost refuzata la acea vreme.

Intentia sa de a reveni in fotbalul din Scotia a fost taxata dur de Gordon McDougall, patronul lui Livingstone, fostul club al lui Massone, acesta numindu-l "un hot" pe Massone, dupa o serie de transferuri dubioase, in urma carora clubul nu a vazut decat o parte din bani, restul ajungand la Massone.

"A furat bani de la club si nu a vrut sa plateasca pe nimeni. Intre timp, el a castigat de la Livingstone", a declarat McDougall.

Angelo Massone: "Trebuie sa salvam Rapidul"

Angelo Massone a declarat la sosirea in Romania: "Rapid este o echipa foarte importanta. A fost foarte important sfatul lui Renzo Rossi, expertiza pe care o are in Romania ne-a dat forta sa facem lucruri mai mari.  Lucrul cel mai important care ne face fericiti e ca, multumita lui Andronache, clubul e in prima Liga, vom continua sa lucram cu el sa salvam clubul. Trebuie sa salvam clubul, sa-l restabilizam cum era in ultimii ani."

"Sunt fani entuziasmanti, am vazut ce au facut la sarbatoare de 91 de ani si sunt frumosi. In acest moment trebuie sa reconditionam clubul din punct de vedere financiar. E un club important care trebuie sa creasca repede la nivelul primei ligi si nivel de europa, dar in acest moment trebuie sa existe stabilitate financiara. Am mult repsect pentru Moldovan si am venit sa investesc doar la Rapid.", a declarat Angelo Massone.

CITESTE SI

Modifică setările cookies