5 2009 15:00

Pustai isi "tortura" ore in sir colegii de vestiar recitandu-le poezii. "Meniul zilei": Bacovia sau Arghezi!

Pustai isi "tortura" ore in sir colegii de vestiar recitandu-le poezii. "Meniul zilei": Bacovia sau Arghezi!

Pustai revine maine la Alba incarcat cu emotiile revederii cu vestiarul Unirii, echipa pentru care a evoluat intre 1995 si 1998. Fostii lui colegi Iani Mitracu si Stelian Gherman scot de la naftalina amanunte nestiute din trecutul lui Pustai.

Toata Romania vede Romania! Marti, 27 martie, ora 21.30 Romania - Suedia in direct la Pro TV!

Toata Romania vede Romania! Sambata, 24 martie la ora 20.00, Israel - Romania in direct la Pro TV!

Spre finalul sezonului ‘94-’95 al Diviziei B un pusti din atacul lui Gaz Metan Medias ii “fura” ochii lui Ioan Smadea, presedintele de atunci al Unirii Alba Iulia. Numele, Cristi Pustai, nu spunea prea multe, dar faptele, peste 20 de goluri marcate pentru “gazari”, spuneau ca pustiul era “marfa”. Smadea nu a stat prea mult pe ganduri si l-a transferat pe “Cetate”. Nici prin cap nu i-a trecut insa ca, pe langa un fotbalist foarte bun, cumparase si un excelent om de vestiar. Povesteste Iani Mitracu, coleg in avanposturi cu Pustai la Unirea acelor vremi. “Cristi era un varf impins extrem de inteligent si letal in fata portii. Nu avea viteza, dar juca mult cu creierul. Nu degeaba a facut matematica. In afara terenului era o fire romantica, un sentimental incurabil. Tin minte ca era sufletul petrecerilor. Ne lua nevestela la dans si le recita poezii de Arghezi la ureche. Da, Cristi era diferit fata de profilul obisnuit de fotbalist”, isi aminteste Mitracu.

“Semana ca stil cu Gerd Muller!”

Un alt coechipier al lui Pustai din acea perioada, fostul fundas lateral Stelian Gherman, are si el amintiri senzationale despre actualul tehnician al lui Gaz Metan. „Avea o memorie incredibila. Stia sute de poezii. Tin minte ca pe mine ma <termina> cu <Plumb> de Bacovia. Mi-a recitat-o de atatea ori ca uneori o visam si noaptea!”, isi aminteste, in hohote de ras, Gherman. Cat despre fotbalistul Pustai, Gherman este ferm. “Era un fotbalist de 6 metri, care nu te ierta. Anticipa excelent poarta. L-as asemana ca stil de joc cu marele Gerd Muller”, sustine Gherman. Pustai face haz de declaratia fostului sau coleg de camera de la Unirea. „Stiam cateva poezii din Argezi, dar nu eram asa pasionat de el, nu ma atragea <mucegaiul>. Bacovia mi-a placut, dar <Plumb> nu era printre favoritele mele. Probabil ca Gherman doar atat a retinut din poeziile recitate de mine”, spune Pustai.

“Intr-o noapte, nea Gigi Boruga (n.r. fost antrenor Unirea), care nu avea somn, l-a trezit pe Cristi sa-i recite poezii”
Stelian Gherman, fost coleg de camera cu Pustai la Unirea

“Am terminat <scoala domneasca> de la Sibiu, Gheorghe Lazar, la matematica-fizica. Poezia si matematica se imbina placut”
Cristi Pustai, antrenor Gaz Metan

“Alba Iulia a fost pentru mine o perioada foarte frumoasa din viata. Revin cu mare drag si cu emotie pe <Cetate>”
Cristi Pustai, antrenor Gaz Metan

170
de goluri a marcat Pustai pentru Gaz Metan (8 ani), Unirea Alba Iulia (3 ani) si Chimica Tarnaveni (2 ani)

E prof’ de mate’ cu acte in regula

Cristi Pustai a urmat cursurile Colegiului National „Gheorghe Lazar” din Sibiu si a absolvit facultatea de matematica cu nota 10, in paralel cu activitatea de jucator activ. ”Mi-au placut matematica si fotbalul. Am mers de multe ori in cantonamente cu carti si cursuri”, spune Pustai, care a renuntat in 2000 la cariera de fotbalist. Si-a luat apoi definitivatul, a sustinut concursul de titularizare, la care a luat nota 9,60, devenind astfel profesor de matematica cu acte. 

Sursa: ProSport, editia de Transilvania

 

FULLSCREEN
Galerie Foto
 • /
Citeste si:

#Cristi Pustai

3 comentarii
 • 5 2009
  sdf235235 150$ bani reali gratuit!!!

  Sunteti interesati de p-o-ker? Nu doriti sa investiti proprii bani? ht-tp://w-ww.po-ker-stra-tegy.c-om/uQ-CW-VZ (fara -)este solutia. P-o-ker fara depozit. Cea mai buna scoala de p-o-ker-gratuit o gasiti pe linkul de mai sus!!!Raspundeti la intrebarile de acolo si primiti 50$ 100$ gratuit,capital de inceput! Treceti de la incepator la profesionist cu strategiile de pe acel site. Nu trebuie sa depuneti niciodata bani,doar treceti testul si primiti capitalul de inceput. Pasii ce trebuie urmati:
  Pasul 1) Intrati pe acest link ht-tp://w-ww.po-ker-stra-tegy.c-om/uQ-CW-VZ (fara -)
  Pasul 2)Trebuie sa cititi lectiile de baza corespunzatoare tipului de p-o-ker pe care ati ales sa-l jucati. Va sfatuiesc sa alegeti tipul NO LIMIT.
  Pasul 3) Trebuie sa completati chestionarul pentru a dovedi ca ati invatat lectiile si sunteti pregatiti sa primiti banii.Este simplu.
  Pasul 4) Trebuie sa alegeti siteul de p-o-ker la care doriti sa jucati si sa va inregistrati folosind codul PS150.
  Trebuie sa va inregistrati cu datele reale "FARA SA FACETI VREUN DEPOZIT".
  Dupa aceea, daca totul este corect,va veti primi banii dupa cel mult 2 zile. Puteti sa va creati un singur cont per persoana.
  Pasul 5) Puteti sa va inregistrati si familia,vecinii,prietenii.
  Pasul 6) Daca nu v-ati inregistrat inca,nu mai asteptati,accesati linkul ht-tp://w-ww.po-ker-stra-tegy.c-om/uQ-CW-VZ (fara -) si incepeti sa jucati ca profesionistii,cu banii altora.

  Pentru nelamuriri sau ajutor la test si alte probleme contactati-ma la adresa de yahoo m. p*o*ker_fan*atik (fara *)
 • 5 2009
  marius dom profesor ,de ce te respecta toata lumea ?!am avut deosebita onoare sa joc fotbal un an si jumatate sub comanda domnului profesor pustai ....e greu sa il uiti pe acest om deosebit ..."tot meciul te-ai uitat la banderola in loc sa joci fotbal " port ilegal de echipament de fotbal " me acuerdo cu placere de perlele dumneavoastra ....un salut
 • 5 2009
  HitMan Nu le mai spune de Bacovia, ca el are poezii doar despre cavouri si morti, ii sperii pe saracii jucatori :D i Drept ca mai bine le zici poezii decat sa ii imbarligi in ale matematicii ! :)
BRAT