Primul pas in strategia de ADIO a lui Negoita? Ce se ascunde de fapt in spatele numirii lui Mutu in functia de presedinte la Dinamo

Autor: Sport.ro
Joi 13 Octombrie 2016, 10:24

	Primul pas in strategia de ADIO a lui Negoita? Ce se ascunde de fapt in spatele numirii lui Mutu in functia de presedinte la Dinamo

Mutu a primit putere deplina la Dinamo, inclusiv drept de semnatura si dreptul de a stabili politica de transferuri a clubului.

Pana in urma cu cateva zile, numirea lui Mutu intr-o functie atat de importanta era imposibil de anticipat. Mutu urmeaza cursurile scolii de antrenori din cadrul FRF si a vorbit in mai multe randuri despre faptul ca asta e drumul pe care vrea sa il urmeze dupa ce si-a incheiat cariera de fotbalist.

Lucrurile s-au intamplat pe repede inainte. Marti a aparut informatia ca Mutu va fi noul presedinte al lui Dinamo. Dupa amiaza, mai multe voci din fotbalul romanesc aveau sa confirme. "Stiam de dimineata. Mutu are stofa de conducator", s-a grabit sa parieze Dumitru Dragomir. Miercuri s-a oficializat.

Dar ce sta de fapt in spatele acestei decizii fulgeratoare a lui Ionut Negoita? Mutu vine la Dinamo intr-o perioada agitata in viata clubului si nu poate fi un ajutor real, cel putin pe termen scurt. Nu are nici macar o zi de experienta intr-o functie de administratie.

Ajutorul poate veni insa in mod indirect. "Mutu vine cu investitori, numirea lui in aceasta functie este primul pas pentru noua ordine la Dinamo", spun surse apropiate clubului.

Ionut Negoita a anuntat public ca este dispus sa cedeze pachetul majoritar de actiuni, pentru ca nu mai poate sustine financiar clubul.

Actualul patron din Stefan cel Mare i-a dat putere deplina lui Mutu la Dinamo, inclusiv drept de semnatura si dreptul de a stabili politica de transferuri.

Dar banii pe care urmeaza sa ii administreze Mutu la club ar putea ca in curand sa nu mai fie ai lui Negoita, ci ai noilor investitori, adusi chiar de Mutu la Dinamo.

Studiu: Tulpina sud-africană de Covid-19 poate anula protecţia vaccinului Pfizer
BRAT
Modifică setările cookies