marco dulca Chindia Targoviste cristian stan FCSB Liga 1

Primarul din Târgoviște, indignat după plecarea lui Marco Dulca la FCSB: „Nu mai agreez această modalitate!” 

Controverse la Chindia Târgoviște după plecarea lui Marco Dulca la FCSB. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 August 2022, 08:41
Data actualizarii: Sambata 06 August 2022, 08:41

Joi, 4 august, a fost o zi productivă pentru FCSB. Gigi Becali (64 ani) i-a achiziționat pe Marco Dulca (23 ani), de la Chindia Târgoviște, Radu Boboc (23 ani) și Eduard Radaslavescu (18 ani), de la Farul Constanța.

A doua zi, cei trei au fost prezentați oficial la gruparea roș-albastră. Însă, primarul din Târgoviște este nemulțumit de modul în care Marco Dulca a plecat la vicecampioana României, chiar dacă Gigi Becali a achitat clauza de reziliere în valoare de 250.000 de euro. Edilului nu-i convine că Chindia a pierdut un jucător exponențial în schimbul a doar 125.000 de euro, jumătate din sumă ducându-se la Farul Constanța, și că oficialii clubului nu au manageriat suficient de bine situația. 

Cristian Stan: „Aș vrea să văd contractul lui Dulca!” 

„Vreau și eu să înțeleg ce se întâmplă cu jucătorii ăștia, care ba pleacă, ba se întorc? Cum se explică lucrurile astea? Nu poți să faci ca Dulca. Să spui că te sui în avion, că pleci pentru câteva zile (n.r. în Portugalia), apoi revii și spui că te-ai întors.

O echipă profesionistă nu își tratează jucătorii la modul acesta. Plus că Dulca nu e jucătorul nostru, are cotă și Farul. Eu sunt jurist de profesie și aș vrea să văd contractul lui Dulca, pentru că un club profesionist nu poate fi tratat la modul ăsta și nici să-și trateze jucătorii la modul ăsta. Trebuie să le oferi cumva stabilitate și niște condiții contractuale clare.

O echipă profesionistă trebuie să aibă un alt ștaif, o altă modalitate de abordare, o altă ținută din punct de vedere juridic, în raporturile cu jucătorii. Plus că, în momentul în care se stabilesc niște clauze de reziliere, trebuie atenție.

Atunci când pleacă un jucător, trebuie să am un avantaj extraordinar. O clauză de 100.000 de euro nu înseamnă mare lucru, raportat la un buget de primă ligă. Dacă pierzi un jucător important, poate conta foarte mult.

Eu nu o să mai agreez această modalitate de lucru și, sunt convins, nici domnul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Vreau foarte mult ca echipa să fie bazată pe jucători de-ai noștri, iar în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat, de ce nu, și pe niște antrenori tineri din Târgoviște.

Nu separați echipa de administrația locală, pentru că nu exista echipa fără administrația locală. Încet, încet, vrem să schimbăm lucrurile la Chindia și să fie totul mai transparent”, a declarat Cristian Stan Stan în cadrul emisiunii Riposta pe Net. 

Modifică setările cookies