Portughezii anunță: FCSB vrea să cumpere "una dintre marile descoperiri ale fotbalului românesc"

FCSB Petrolul Ploiesti Portugalia seniko doua Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Iunie 2023, 18:36
Data actualizarii: Vineri 30 Iunie 2023, 18:41

Presa portugheză anunță o țintă surprinzătoare a celor de la FCSB pentru fereastra de mercato din această vară.

Publicația lusitană Abola susține că Seniko Doua (21 de ani), fundașul dreapta de la Petrolul Ploiești, este dorit de trei cluburi din Portugalia: Estoril (locul 14 în prima ligă), Chaves (locul 7 în prima ligă) și Maritimo (locul 16 în prima ligă, retrogradată). Totuși, sursa citată scrie că FCSB este principala candidată pentru transferul ivorianului.

Seniko Doua ar fi dorit de FCSB, conform presei portugheze

Portughezii i-au făcut un portret lui Doua și explică de ce fundașul Petrolului a devenit ținta cluburilor menționate anterior.

"Doua este văzut drept una dintre marile descoperiri ale fotbalului românesc. Profilul său aduce aminte de Zaidu Sanusi, fundașul stânga al lui FC Porto, având în vedere viteza, rezistența și aparițiile sale în careu. Din informațiile noastre, Doua și-ar dori un transfer în Portugalia.

Doua încă mai are lucruri de rezolvat, în special la nivel tactic, însă impresionează prin calitățile sale ofensive și ar fi capabil să evolueze pentru mai multe cluburi din prima sau a doua ligă", a mai scris Abola.

Portughezii adaugă că FCSB a urmărit cu atenție evoluțiile lui Doua din sezonul trecut și ar fi principala favorită pentru transferul ivorianului. Despre interesul vicecampioanei României pentru fundașul ivorian au scris recent și cei de la iamsport.ro.

Anunțul făcut de Abola este surprinzător, având în vedere că oficialii FCSB au transmis în mai multe rânduri că ar vrea în această vară să mai transfere doar un fundaș central.

La nivelul fundașilor dreapta, FCSB îi are la dispoziție pe Alexandru Pantea, care este eligibil și pentru regula U21, dar și pe Valentin Crețu.

Seniko Doua a fost transferat de Petrolul în luna ianuarie a acestui an, de la formația ivoriană SO Armee, pentru 15.000 de euro. La formația ploieșteană, africanul s-a impus rapid printre titulari, acumulând 16 meciuri, două goluri și două pase decisive.

  • 250.000 de euro este cota de piață a lui Doua, potrivit Transfermarkt
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!