Petrolul va lupta pentru titlu, dar până atunci pregătește transferuri puternice! Ce vor să facă turcii

Petrolul Ploiesti Mehmet Topal transferuri Superliga Mehmet Topal și jucătorii de la Petrolul | Foto: Petrolul Ploiești Facebook
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 12 Iunie 2024, 18:37
Data actualizarii: Miercuri 12 Iunie 2024, 18:41

Petrolul a intrat într-o nouă eră, după ce s-a oficializat implicarea unor oameni de afaceri din Turcia în club. Acum, pregătește primele transferuri!

Odată cu venirea turcilor, au fost luate și primele decizii majore, inclusiv schimbarea antrenorului. Laszlo Balint, tehnician în vârstă de 45 de ani, a fost înlăturat de pe banca tehnică, iar locul său a fost luat de Mehmet Topal (38 de ani). Topal a fost jucător la Valencia, Fenerbahce, Galatasaray sau Beșiktaș, iar acum va bifa prima experiență în antrenorat.

Unul dintre turcii care se implică la Petrolul, Cristian Fogarassy, a spus planurile de viitor ale ploieștenilor. În trei ani vrea să câștige titlul în Superliga României, un obiectiv chiar îndrăzneț, dar până atunci se vrea conturarea unui lot puternic.

Petrolul își propune să lupte pentru titlu în al treilea sezon de la venirea turcilor

În această vară, Petrolul negociază mai multe veniri de jucători, iar pe listă sunt, așa cum poate era de așteptat, și fotbaliști din Turcia. Cert este că în zilele următoare vor face ploieștenii anunțuri cu privire la numele care vor întări lotul.

”Este un început atât pentru noi, cât și pentru Mehmet. Avem foarte multă încredere în el. Proiectul nostru va dura trei ani. Intenționăm să progresăm încet și constant. Vrem să fim în play-off sezonul următor. În al doilea an, ne propunem să participăm în cupele europene. În al treilea an, obiectivul va fi campionatul!

(N.r. – Dacă are în plan transferurile unor fotbaliști din Turcia) Desigur că ne gândim la asta. Banca tehnică va decide acest lucru. Nu ar fi corect să dau nume de jucători chiar acum. Luăm în considerare toate posibilitățile”, a spus Cristian Fogarassy, conform publicației Milliyet.

Câr vor investi turcii la Petrolul?

Zilele trecute, și Claudiu Tudor, președintele Petrolului, a oferit detalii despre planurile de investiții ale noilor acționari. Potrivit lui Tudor, investitorii turci vor cotiza aproximativ două milioane de euro în clubul prahovean, bani care vor fi virați în tranșe semestriale.

”Sincer, pe noi ne interesează să se vireze partea financiară. Restul, cu ce se ocupă ei este treaba lor (n.r. token-uri). Mă interesează să vină și ceilalți oameni potenți financiar. Se apropie suma de două milioane de euro.

Sunt împărțite tranșele semestrial. Anul acesta ar urma să vină două milioane de euro în club”, a declarat Claudiu Tudor.

Mehmet Topal, încrezător după ce a fost numit antrenor la Petrolul

Fostul mijlocaș turc Mehmet Topal a ajuns în România duminică seară. La aeroport, în fața reporterilor, Mehmet Topal a alternat discursul în engleză cu cel în turcă și a anunțat că are planuri mărețe la Petrolul Ploiești.

”E prima mea experiență ca antrenor, vom vedea ce se va întâmpla. Petrolul e un club foarte important în România, are 100 de ani de istorie, iar eu și echipa mea vom da tot ce avem mai bun. Planul meu? E o nebunie!

Sunt conștient că am venit la un club foarte mare, cu istorie. Vom încerca să ducem Petrolul cât mai sus”, a spus Mehmet Topal. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!