Petre Grigoraș a depistat problema fotbalului românesc: "Mi-e greu să cred"

Petre Grigoras Farul Constanta FCSB Rapid Bucuresti Superliga Petre Grigoraș
Ionuț Stoica
Data publicarii: Vineri 31 Mai 2024, 22:43
Data actualizarii: Vineri 31 Mai 2024, 22:40

Antrenorul Petre Grigoraș a oferit o evaluare francă a stării fotbalului românesc.

În opinia tehnicianului, nivelul scăzut al campionatului autohton este rezultatul direct al lipsei unor academii de fotbal bine dezvoltate și echipate. Petre Grigoraș subliniază că, pentru a vedea o schimbare semnificativă în performanțele echipelor românești, este esențial să se investească în academiile de copii și juniori din fiecare județ și la fiecare club din SuperLiga.

“Cred că ar trebui ca în fiecare județ sau la fiecare echipă de SuperLiga să fie academii puternice, dar care să aibă și infrastructură. Și poate peste 5-10 ani vom avea și noi rezultatele scontate. Mi-e greu să cred că lucrul acesta se va întâmpla în următorii 2-3 ani,” a declarat antrenorul, conform Sport Total.

  • Petre Grigoraș

Critici la adresa calității jocului

Nivelul scăzut al SuperLigii este, de asemenea, o preocupare majoră pentru Grigoraș. Tehnicianul remarcă prezența multor jucători străini care nu reușesc să se ridice la nivelul așteptat, care astfel afectează calitatea generală a jocului. 

“Din punct de vedere al calității jocului, sunt jucători cu calitate îndoielnică, mulți străini care nu se ridică la nivelul așteptărilor conducătorilor și suporterilor”, a continuat tehnicianul.

Grigoraș: "FCSB a defilat anul acesta"

Antrenorul a observat că FCSB a dominat clar campionatul intern în acest sezon și a sugerat că alte echipe precum Rapid și CFR Cluj trebuie să se întărească pentru a crea un campionat mai competitiv. Tehnicianul speră că investițiile viitoare la cluburi precum Dinamo vor aduce un echilibru în zona de vârf a clasamentului.

"FCSB a defilat anul acesta. Mă aștept să văd din nou un CFR puternic, aștept acum un Rapid puternic, așteptăm poate investiții mari la Dinamo și poate atunci campionatul va fi mai echilibrat în zona de vârf", a adăugat Grigoraș.

Petre Grigoraș a comentat și tema dificultăților întâmpinate de jucătorii români în a obține transferuri în străinătate și a subliniat că reputația actuală a fotbaliștilor români este una precară, din cauza performanțelor slabe ale acestora la cluburile din afara țării.

“Pe undeva este normal să nu fie discuții despre transferurile jucătorilor români în străinătate. Imaginea fotbaliștilor români este una precară. Și cred că acest lucru va continua încă ceva timp, până când 2-3 jucători de-ai noștri vor face o figură frumoasă”, a concis antrenorul.

25 de ani în domeniu

Petre Grigoraș și-a început cariera în antrenoriat după retragerea din calitate de jucător. Născut în Bacău, fostul mijlocaș ofensiv a făcut furori pentru Farul Constanța unde a stat nici mai mult nici mai puțin de șapte sezoane.

În cariera sa de antrenor, Grigoraș a început ca secund la Farul în 99'. A fost numit antrenor principal în vara anului 2000. De acolo a trecut pe la FC Onești, Oțelul Galați, Poli Iași, CFR Cluj, Pandurii Tg Jiu, ASA Tg. Mureș, Poli Timiloara, Foresta Suceava iar în prezent este pe banca celor de la Axiopolis Cernavoda, formație din liga a treia.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!