PCH a dezvăluit numele afaceristului care s-a implicat deja la Dinamo: ”Sunt hotărât să rămân”. A fost condamnat la închisoare în două dosare

Dinamo Gruia Stoica PCH Superliga Gruia Stoica
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 28 Mai 2022, 12:57
Data actualizarii: Sambata 28 Mai 2022, 13:03

PCH a dezvăluit numele unuia dintre investitorii care au promis o primă de 25,000 de euro în cazul în care Dinamo se va salva de la retrogradare.

Este vorba despre Gruia Stoica (54 de ani), care a contribuit cu o sumă importantă de bani pentru a-i motiva pe jucătorii lui Dinamo înainte de returul barajului cu Universitatea Cluj (în tur, ardelenii s-au impus cu 2-0).

Gruia Stoica are la activ și o condamnare de patru ani de închisoare cu executare, primită în 2020, pentru constituire de grup infracțional organizat, spălare de bani și evaziune fiscală.

În 2016, acesta a mai fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare într-un alt dosar, în care a fost cercetat pentru trafic de influență, potrivit G4Media.

PCH a anunțat că Gruia Stoica a contribuit cu o sumă de bani pentru salvarea lui Dinamo

„În urmă cu o săptămână v-am vorbit despre un grup de oameni de afaceri care au pus câte o sumă, pentru a le oferi jucătorilor o primă pentru rămânerea în Liga 1.

Ne-am alăturat și noi, suporterii, acestui demers. Dar nu despre noi am vrea să vorbim acum, ci despre cel care a avut această inițiativă, oferind primii 25.000€, fiind urmat de ceilalți oameni de afaceri. 

Nu v-am spus până acum despre cine este vorba dintr-un singur motiv, care ține de modestia celui în cauză. Omul nu a dorit să iasă în evidență, mai ales că, în domeniul afacerilor, a ajuns la un nivel la care nu are nevoie de publicitate. 

Pentru că mulți dintre noi au insistat să știe cine este suporterul care a dat tonul oferirii primelor pentru echipă, acesta a acceptat ca numele său să devină public.

Gruia Stoica este unul dintre cei mai importanți industriași din România, cu afaceri legate de calea ferată, care se întind dincolo de granițele țării. Genul de om căruia îi place să pună lucrurile pe roate. 

Ni s-a alăturat acum pentru că dorește să susțină sportul românesc și pentru că speră în renașterea unui brand uriaș al țării, care se numește Dinamo”, au scris cei din PCH.

Nu este pentru prima oară când numele lui Gruia Stoica apare în peisajul fotbalului românesc. În 2013, acesta a fost în discuții cu George Copos pentru a prelua Rapidul, dar cele două părți nu au ajuns la un acord.

Gruia Stoica: ”Sunt hotărât să rămân și după câștigarea barajului”

"Sunt impresionat de ceea ați reușit voi, suporterii, de felul magnific în care v-ați bătut, pentru ca acest Bun Național să continue să existe. 

Oamenii de afaceri care au realizat ceva în țara asta, trebuie să se implice și în susținerea sportului românesc. Este lăudabil gestul celor care au făcut-o deja. 

Am venit alături acum, în lupta pentru salvarea brandului național Dinamo și sunt hotărât să rămân și după câștigarea barajului, pentru readucerea clubului la marea performanță, acolo unde îi este locul", le-a spus Stoica celor din PCH.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!