Liga 1

O prima opinie de la TAS, despre titlul cerut de Steaua. Un judecator explica: "Situatia e foarte delicata"

Finala Champions League, REAL - JUVE, azi la 21:45 pe ProTV

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 03 Iunie 2017, 12:41
Data actualizarii: Sambata 03 Iunie 2017, 12:59

Cristian Jura este arbitru in cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Acesta spune ca situatia titlului este una delicata, altfel nu s-ar fi ajuns la TAS.

Steaua a reclamat la TAS faptul ca Viitorul a fost declarata campioana, desi in regulament scrie ca se iau in calcul, ca si criteriu de departajare, meciurile din "campionat". Liga spune ca asta inseamna "play-off", iar Steaua spune ca inseamna, de fapt, meciurile din tot campionatul, acolo unde e avantajata.

"Sa nu-si inchipuie nimeni ca se poate judeca peste noapte. Un caz se poate judeca in maximum o luna. Fiecare echipa poate sa-si aleaga propriul judecator. Noi avem doua parti, iar fiecare dintre cele doua echipe se uita pe lista de arbitri pe care sunt si eu si alege un arbitru. Propune un arbitru. Cel de-al treilea arbitru e propus de TAS. Si asa se constituie completul.

Speta de fata mi se pare foarte delicata. Discutam de o situatie in care s-a ajuns din cauza interpretarii unui singur cuvant. Probabil ca regulamentul nu a fost suficient de clar. Daca era suficient de clar, nu s-ar fi ajuns in situatia asta

In prima faza, se trimite dosarul la Lausanne in cinci exemplare, apoi se trimite catre partea acuzata, dupa care incep audierile. Avem parte de puncte de vedere din ambele parti. 

TAS poate cere un punct de vedere al UEFA, daca exista un termen pana cand trebuie sa ne pronuntam. In mod normal, UEFA n-are ce cauta in acest litigiu. Pana la urma e un litigiu din Romania, cu echipe din Romania" - a spus Cristian Jura la Dolce. 

Modifică setările cookies