O noua problema pentru Steaua si Dinamo! Primaria vrea chirie mai mare la National Arena! Pierderi URIASE la cel mai mare stadion din tara

O noua problema pentru Steaua si Dinamo! Primaria vrea chirie mai mare la National Arena! Pierderi URIASE la cel mai mare stadion din tara

Primaria Capitalei a investit un sfert de miliard de euro in National Arena, dar incasarile nu au fost cele asteptate pana acum. 

Dupa ce ISU a avizat Arena Nationala, primaria vrea sa mareasca pretul chiriei, acum ca stadionul functioneaza suta la suta legal, anunta Digi24.

Consiliul general studiaza mai multe variante: fie creste tarifele actuale, fie impune echipelor o cota parte din vanzarea biletelor. National Arena s-a dovedit o adevarata gaura neagra. De la inaugurare si pana acum a generat de doua ori mai multe pierderi decat incasari, iar in ritmul actual, investitia de un sfert de miliard de euro s-ar amortiza abia peste mai bine de jumatate de secol, mai scrie sursa citata.

"Consiliul General are obligatia de a reactualiza noile tarife. Odata cu aceasta decizie se va propune si o strategie de marketing, astfel incat din costurile de inchiriere a Arenei Nationale Primaria Capitalei nu numai sa-si acopere taxele de intretinere ci si sa aiba venituri suplimentare la bugetul local”,
spune Alexandru Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei Capitalei.

"Exista solutia maririi preturilor, reactualizarii acestora, poate cota din incasari, poate dare in administrare",
adauga Catalin Campeanu, consilier general.

Vestea vine in conditiile in care National Arena se umple dupa un an si jumatate la meciul dintre Steaua si Dinamo. Partida va avea loc cu casa inchisa, iar Steaua va incasa 500.000 de euro din vanzarea de bilete. Pretul pentru inchirierea celor trei inele este de 25.000 de euro, o afacere buna pentru Steaua. Media de spectatori a campionilor a scazut dramatic insa de cand clubul a pierdut sigla, iar galeria a decis sa boicoteze partidele ei. Nici Dinamo nu ar putea sa umple stadion la toate partidele. 

Primaria plateste 5 milioane de lei anual pentru intretinerea National Arena si are venituri de aproape 4 milioane de lei anual. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ce aduce EURO 2020 în economia României. Estimările sumelor cheltuite de cei 25.000 de suporteri
BRAT
Modifică setările cookies