O legendă a fotbalului românesc îl laudă pe noul antrenor de la FCU Craiova: "Dacă nici Trică, atunci cine?"

Rodion Camataru eduard trica FCU Craiova Superliga Eugen Trică
Ionuț Stoica
Data publicarii: Sambata 06 Aprilie 2024, 19:07
Data actualizarii: Sambata 06 Aprilie 2024, 19:03

Rodion Cămătaru, fostul atacant al Universității Craiova, își exprimă bucuria și aprecierea pentru revenirea lui Eugen Trică la FCU Craiova, înaintea meciului cu Poli Iași. 

Cămătaru consideră că era injust ca Trică, alias"Jose", să nu antreneze în prima ligă, având în vedere experiența și contribuția sa la club.

"Dacă nici Trică, atunci cine?"

Fostul internațional subliniază importanța lui Eugen Trică pentru echipă, remarcând că fostul jucător inspiră respect în vestiar și aduce o determinare specifică jucătorilor olteni. Îl descrie ca fiind un antrenor ambițios și dedicat, care a demonstrat că poate face față la nivel înalt.

  • Eugen Trica

Apreciind trecutul lui Trică și contribuția sa la promovarea echipei din Liga 3 până în prima divizie, Rodion Cămătaru subliniază că revenirea sa este un pas în direcția potrivită pentru FCU Craiova.

„Dacă nici Trică, atunci cine să mai facă treabă la FCU? Ăla nu a mers, ălalalt nu a mers, și uite așa te-ai trezit că ai schimbat nu știu câți antrenori și ai ajuns acum în situația asta. Iar acum chiar că este foarte greu și trebuie să faci tot ce se poate ca să te întorci cu puncte de la Iași și Botoșani. Adrian Mititelu a încercat toate variantele, dar un antrenor ca «Jose» ăsta eu cred că el nu prea a mai avut de mult timp în vestiar.

Iar Trică chiar inspiră respect când intră în vestiarul lui FCU. La Trică nu e loc de comentat sau să o lași mai moale cu pregătirea. El este un fost mare jucător al Universității Craiova, fost intrenațional al României, iar actualii jucători ar face bine să îi copieze măcar răutatea și determinarea cu care Trică juca pe teren. La rândul său, eu îl cunosc bine pe Eugen, el s-a inspirat de la Cristescu. De la acest fotbalist cred eu că «Jose» a copiat răutatea și determinarea cu care juca pe teren. Ei doi au fost colegi, bine Eugen e mai tânăr.

Îmi aduc aminte cum a debutat Eugen Trică la Universitatea. Eu eram președinte, iar el câștigase cu echipa Universității Craiova campionatul de tineret, așa cum era pe atunci. Imediat după ce s-a terminat campionatul eu, în calitate de președinte, m-am bătut să îl urcăm pe Trică la echipa mare. Unii mai comentau prin club că Trică e prea crud și voiau să îl dăm împrumut pe la alte echipe ca să prindă să joace, dar eu îl văzusem la meciurile de tineret și eram sută la sută convins că face față și la echipa noastră mare.

Așa l-am urcat pe Trică la echipa mare și nu m-am înșelat în privința lui. În următorii ani Eugen Trică a demonstrat că este un mare fotbalist”, a declarat Rodion Cămătaru, conform ProSport.

"Unii antrenori destul de buni de pe la noi nu mai prind să antreneze la prima ligă"

Fostul internațional român este surprins de faptul că unii antrenori buni români nu au oportunitatea să antreneze în Superligă și subliniază importanța acordată unor tehnicieni cu experiență și dedicare, precum Trică. Își exprimă încrederea că acesta va reuși să își motiveze echipa și să facă față provocărilor viitoare, deși situația în care se află echipa este dificilă.

„Mă tot uit pe la circuitul antrenorilor din prima ligă și observ că unii antrenori destul de buni de pe la noi nu mai prind să antreneze la prima ligă. Unii sunt prin liga doua sau a treia. În plus, sunt unii fără licența PRO care au mai prins la prima ligă, dar nici lor nu le mai merge că e greu să stai pe bancă și să nu dai indicații.

Iar la Trică chiar că era nedrept că nu prindea și el o șansă. Băiatul ăsta demonstrase că poate. În trecut a mai fost el pe la CFR în prima ligă și nu s-a descurcat rău, dar apoi nu a ezitat să o ia de jos. Poate că alții nu se băgau să antreneze pe la liga 3. Iar cu FCU omul ăsta a făcut treabă. Și a făcut treabă foarte bună. A luat echipa din Liga 3 și a dus-o în Liga 2, apoi în Liga 1. Sunt convins că doar un antrenor ambițios ca Trică, un oltean adevărat, și fără să îi fie frică de situația în care echipa se află acum, se putea băga la o asemnea provocare.

Trică vine la echipă într-un moment foarte greu, iar el indiferent de ceea ce se va întâmpla trebuie apreciat că a avut tăria se se bage la o asemnea treabă destul de grea. O să îl aștepte un meci greu la Iași, dar sunt convins că Trică își va mobiliza echipa. Îmi pare rău că unele lucruri de la FCU nu s-au rezolvat în bucătăria lor internă. S-au întâmplat unele chestii care eu cred că nu trebuia să apară prin presă. E doar părerea mea. Cu bune și cu rele, totuși Mititelu e omul care bagă banii în fotbal, iar altul ca el nu prea îl mai vezi dispus să își bage banii la FCU”, a adăugat Rodion Cămătaru, conform sursei citate.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!