"Nu vreau sa ma gandesc la desfiintare!" Transferul care putea SALVA PANDURII de la dezastru, dupa ce au aflat ca nu mai primesc niciun ban de la sponsor

"Nu vreau sa ma gandesc la desfiintare!" Transferul care putea SALVA PANDURII de la dezastru, dupa ce au aflat ca nu mai primesc niciun ban de la sponsor

Situatia Pandurilor s-a complicat dramatic peste noapte, dupa ce banii de la CEO nu vor mai veni.

Pandurii Targu Jiu este un club care beneficiaza de sprijin din partea Complexului Energetic Oltenia, al Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia, dar si al Consiliului Local Targu Jiu. Formatia va ramane insa fara suportul principalului finantator - CEO.

Complexul Energetic Oltenia a acumulat datorii mari, iar la Targu Jiu situatia este una grea. Nu mai departe de acum cateva zile, 3.000 de angajati au protestat fata de mutarea sediului social al CEO in capitala, masura propusa de Consiliul de Supraveghere in urma unei analize.

Ulterior, alti 20 de angajati au intrat in greva foamei, acestia temandu-se ca odata cu mutarea sediului social vor veni si disponibilizari masive in randul celor peste 15.000 de angajati ai Complexului Energetic Oltenia.

Problemele CEO vin de la faptul ca aceasta companie a inregistrat numai in 2015 pierderi de aproape un miliard de lei, dupa ce in 2014 a obtinut un bilant negativ de 700 de milioane lei. O companie cu profit de 118 milioane in 2012, CEO a ajuns astfel, in doar doi ani, in pragul falimentului.

In aceste conditii, Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, aflat intr-o vizita la Targu Jiu, a somat consiliul director al CEO sa ia masuri pentru a readuce compania pe un drum bun. Una dintre mentiunile facute de Grigorescu a fost aceea ca CEO sa isi retraga programele de sponsorizare catre clubul de fotbal.

"In urma rezultatelor financiare care prevad o potentiala pierdere record, consider de la sine inteles ca programele de sponsorizare ale Complexului Energetic Oltenia sa se suspende. Clubul Sportiv Pandurii Targu Jiu, un club profesionist de fotbal, nu face exceptie de la aceasta regula. Vom avea grija ca la aprobarea bugetului companiei sa nu avem surprize neplacute in care sa descoperim posibile sponsorizari ascunse la categoria "si alte plati"", a mentionat Victor Grigorescu intr-un mesaj postat pe Facebook.

Narcis Raducan a vorbit la Sport.ro despre situatia clubului si spune ca exclude din calcul desfiintarea. Din pacate pentru Pandurii, daca anuntul ar fi venit mai devreme, atunci oficialii ar fi luat un calcul o plecare de la club a unui jucator, ca sa echilibreze bugetul.

"Daca stiam de povestea cu CEO acum 3 saptamani am fi vandut un jucator, ca sa reusim sa ne descurcam. Anuntul a fost facut pe Facebook, nu am primit nimic oficial. Eu nu vreau sa ma gandescla desfiintare, iar baietii ne-au anuntat ca se gandesc la victorie in ultima partida", a spus Narcis Raducan.

Acesta a dezvaluit ca Hora putea pleca de la Pandurii, dar a refuzat transferul: "Hora a vut o oferta din strainatate in aceasta iarna, a venit si ne-a spus ca poate ajunge sa castige de 5 ori cat castiga la noi, dar nu vrea sa plaece acum, pentru ca vrea sa castige titlul cu Pandurii"





VIDEO PROTVPLUS.RO

Rata cazurilor de COVID-19 în Capitală, sub 1 la mie. Toți elevii s-ar putea întoarce de miercuri în bănci
BRAT
Modifică setările cookies