Liga 1

"Nu are experiența necesară pentru cupele europene". De ce nu a rezistat Șumudică la CFR, deși echipa e lider în Liga 1

Plecarea lui Marius Șumudică de la CFR Cluj a fost intens analizată și discutată.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Septembrie 2021, 08:52
Data actualizarii: Joi 02 Septembrie 2021, 09:02

Mircea Lucescu a vorbit despre evenimentele care au avut loc în ultima perioadă la Cluj, explicând că ruptura cu Șumudică a fost cauzată de rezultatele slabe din cupele europene. 

"Ce pot să spun? Din afară nu putem judeca, nu știm ce se întâmplă. Șumudică e foarte bun antrenor, dar el cu siguranță nu are experiența necesară în cupele europene, unde este cu totul și cu totul diferit față de competițiile interne. Poate și lucrul acesta a contribuit.

Sau poate conducerea nu a găsit soluțiile cele mai bune pentru a aduce echipa să fie competitivă în competițiile europene. E cu totul altceva să câștigi campionate decât să califici echipa în grupele UEL sau UCL", a declarat Mircea Lucescu pentru DigiSport.

Șumudică, alungat de la CFR
 

Marius Șumudică s-a despărțit de CFR Cluj după o telenovelă bizară. Finanțatorul Neluțu Varga a anunțat imediat după meciul din Gruia (1-2 cu Steaua Roșie) că-l demite pe antrenor și pe președintele Marian Copilu, iar vineri dimineața s-au petrecut scene uluitoare lângă baza de pregătire a ardelenilor. 

Șumudică a vrut să intre în baza de antrenament, însă nu a fost lăsat de paznici, deși contractul său era în derulare. Tehnicianul bucureștean s-a arătat revoltat de atitudinea cu care a fost întâmpinat și de faptul că oficialii campioanei nici măcar nu l-au înștiințat despre planurile lor, iar scenele de la Cluj-Napoca, de vineri dimineață, au reflectat modul neprofesionist în care unii patroni din fotbalul românesc aleg să gestioneze situațiile de criză.

După ce a ținut o mini-ședință într-un garaj, alături de câțiva jucători, printre care și lituanianul Giedrius Arlauskis, cel mai vehement la adresa conducerii, Șumudică a plecat spre apartamemtul său din Cluj-Napoca, iar duminică a rezilitat contractul cu CFR.

CITESTE SI

Modifică setările cookies